23-08-08

2 mijl te Edegem

Gisterenavond stond er voor mij een 2 mijl op het programma, deze wedstrijd vond plaats in Edegem. Voor de opwarming kwam Nele Cools me plots vragen of ze misschien moest hazen, natuurlijk sloeg ik dit aanbod niet af!
Het plan was om toertjes te lopen van 1'15 (de piste van Edegem is 350m lang), dit zou me naar een tijd van 11'30 moeten leiden op 3216m; doorkomen in ongeveer 10'45 op 3000.

We stonden om 22u30 met 4 dames aan de start om te starten op de 2mijl. Het was een aangenaam loopweertje: windstil, beetje fris om stil te staan... Maar voor het lopen goed, enkel de mist was wat lastig (Je kon niet naar de overkant van de piste kijken, zoveel mist was er).

Nele nam van in de start de kop en ik ging erachter aan.. De eerste toer kwamen we door in 1'10, de 2e was 1'17, dan 1'13, 1'15 en 1'18. Nele werd moe en ging opzij, zo stond ik er voor de resterende 4 toeren alleen voor. Ik dacht dat ik versneld was, maar ook ik liep toertjes van 1'18-'19-'20 om dan aan te komen in 11'42.

Dit betekent een nieuw pr (het eerste van dit seizoen, eindelijk!). Vorig jaar liep ik half mei in Mechelen op mn eentje naar 11'48...

09:12 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-08-08

 

Gisteren heb ik mijn eerste wedstrijd na de stage afgewerkt, het werd een 1500m te Burcht. Omdat er zo weinig kandidaten waren voor deze afstand, werden alle categorien van de vrouwen bij elkaar gezet in 1 reeks.
Ik denk dat de schrik om compleet stil te vallen er nog steeds in zit, want ook ditmaal startte ik erg traag... Ik bleef tot 400m in de groep waardoor ik na 1 toer doorkwam in 1'25. Hierna vertrok ik en liep ik een regelmatig, goed aanvoelend tempo om dan aan te komen in ongeveer 5'05.

Natuurlijk is dit niet echt een goede tijd, maar ik ben wel tevreden over de manier waarop het gelopen is. Ook had ik gevoel dat ik dat tempo nog wel eventjes kon lopen... Volgens mij belooft dat dan ook wel voor de langere afstanden, en die zijn voor mij belangrijker dan een snelle 1500m tijd.

Nu nog een paar daagjes trainen om dan de 22e aan te treden aan de 2mijl te Edegem.

Ook nog even vermelden: de 15e vond in Vilvoorde het Vlaams Kampioenschap voor kadetten en scholieren plaats. Mijn broer Erwin, die al 3 keer 2e eindigde op het VKkad&schol, heeft er zijn eerste Vlaamse titel kunnen binnen halen en dit op zijn 2000ST. Hij liep van in het begin op kop, maakte mooi tempo en liep zo naar een tijd van 6'08 (en dit met niet al te goede benen!!).

 

19:26 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-08-08

Terug in België

Ik ben sinds eergisterenavond terug aangekomen in België, na 2 zalige weken St Moritz! Ik heb er goed kunnen trainen, er is een goede conditionele basis gelegd door de vele vooral tragere kilometers.
Ook het weer was ideaal, het zonnetje deed goed zijn best en om te lopen was het dan ook vaak ideaal. Over het eten kan ik ook zeker niet klagen, ook waren er een paar Pekinggangers aanwezig in Sankt Mortiz om er hun laatste voorbereidingen af te werken, dat kan bij mij wel als motivatie tellen... Zo waren het dus 2 heel goede weken.

Mijn eerste wedstrijd volgt morgen al: een 1500m te Burcht. Omdat ik wel vooral trage kms heb gedaan en ik nog een terugval kan krijgen na de stage, weet ik niet goed wat ik kan verwachten... Maar mijn best zal ik zeker doen! =)
Na deze 1500 staat er nog een 2 mijl te Edegem op mijn programma. Mogelijk ga ik ook naar FC Merksem om er een 3000m te lopen (maar dit enkel als er mensen meedoen die ongeveer mijn niveau zijn zodat ik niet heel de tijd alleen achter de groep moet lopen-vorig jaar was de laatste aankomst 3000m vrouwen ongeveer 10'05 & dit is voorlopig nog net iets te hoog gegrepen).

Als laatste wedstrijd staat natuurlijk het BK jun op het programma, daar wil ik er staan. Ik kijk er alvast al naar uit.

09:16 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

31-07-08

Steeple te Oudenaarde

Eergisteren, dinsdag, heb ik in Oudenaarde een steeple gelopen. Omdat ik de zaterdag voordien een erg goede training met hordes had gedaan en ook de andere trainingen goed gingen, had ik er erg veel zin in! Daar aangekomen bleek het ook nog qua weersomstandigheden een perfecte avond te zijn: geen wind en een aangename temperatuur.

Ik startte goed, maar na mijn eerste waterbak was het al om zeep: op de een of andere manier kwam ik op mijn kniën terecht in de waterbak. Voor de rest van de wedstrijd waren mijn balken wel goed, maar de waterbakken trokken op niets. Ik verloor hier dus telkens heel veel tijd mee. Die eerste waterbak zorgde er ook voor dat ik heel de wedstrijd alleen heb moeten lopen...

Zo kwam ik aan in een tijd van 12'12"88. Hier ben ik absoluut niet tevreden mee. Ik vraag me af of ik terug stappen achteruit heb gezet of het enkel door de waterbaktechniek kwam. Ik hoop naturulijk het laatste...

De nacht na deze wedstrijd ben ik samen met mijn ouders en broer Erwin naar Sankt Moritz vertrokken. Hier zitten we nog voor de volgende 2weken. Hopelijk kan ik de geplande trainingen afwerken en goed verteren en kan ik in het laatste deel van het seizoen nog iets laten zien, want daar is voorlopig nog niet veel van in huis gekomen...

Ook even vermelden: In Oudenaarde liep ook mijn broer Erwin een steeple. Hij liep van in het begin op kop en bepaalde zo het tempo, hij liep naar een zeer mooie tijd van 5'59"08! Dat belooft voor de kampioenschappen, niet waar?

 

 

19:19 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-07-08

wedstrijdweekendje

Afgelopen weekend heb ik 2 wedstrijden afgewerkt; de zaterdag een 400m te Aartselaar en maandag een 2000m te Burcht. Beide wedstrijden werden wat verstoord door de weersomstandigheden: in Aartselaar heel erg veel wind (met een vliegend tentje tot gevolg), in Burcht viel de wind nog wel mee... Maar was het onophoudelijk regenen de spelbreker (vooral dan vóór het opwarmen om niet te koud te krijgen, tijdens de wedstrijd zelf kan me dat niet zoveel maken).

Over de 400m kan ik het kortste zijn, dat was namelijk gewoon niet goed! Met een tijd van 66"45 kan ik niet tevreden zijn. Ook al is dit verre van mijn specialiteit, ik had echt wel een pak beter verwacht.

De openingsmeeting van de nieuwe piste in Burcht was een groot succes, wat wel wat vertraging veroozaakte. Ik denk dat ik ongeveer een uur na planning van start ben mogen gaan. Algoed werden de 2000'en wel als AC reeksen gelopen.
Ik had mij voorgenomen om vooral niet te snel te starten, de schrik om compleet stil te vallen zat er nog serieus in. Zo startte ik in 3e positie, achter een seniore die er onmiddelijk vandoor ging en een kadet die bij de eerste probeerde aanpikken. Zo kwamen we de eerste toer door in 1'18, mooi tempo dus... Niet te traag, maar ook zeker niet te snel. De kadet had ondertussen moeten lossen bij de seniore en ik ben iets te lang achter haar blijven zitten, met een erg trage tweede toer van 1'30 tot gevolg. Eens ik erover ging, ben ik wel wat kunnen versnellen. Zo zag ik mezelf elke toer naderen bij de eerstlopende... Bij het ingaan van de laatste toer riep papa dat ik nog 1'18 had om onder de 7' te geraken, ik versnelde dus met zowel de seniore in mn gedachte als de tijd onder de 7'. Ik haalde de eerste bij iets voor de laatste rechte lijn en kwam aan in 6'59.

Ik weet ook wel dat dit nog geen tijd is, maar ik ben tevreden dat ik terug mijn laatste toer kon doen zoals hij hoort te zijn, een stevige versnelling. Het tempo daarvoor is volgens mij vooral een kwestie van training, waar we volop mee bezig zijn :).

De volgende wedstrijd wordt een steeple, de 29e juli te Oudenaarde! Ik heb dus nog een weekje tijd om de loopconditie wat aan te scherpen.
De nacht na Oudenaarde vertrek ik samen met broer Erwin, mama en papa naar St Moritz om er 2weken te eten, slapen & trainen! (zalig toch!!?)
Er zullen in St Moritz vooral veel trage kms worden afgewerkt, het resterende zomerseizoen zal in het teken staan van 'de lange afstand' met een paar 3000'en op het programma, mss een strateloopje en op het BKjun natuurlijk de 5000m!

09:22 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-07-08

400mH te Ninove

 

Omdat ik tijdens de voorbereiding van de steeple de hordetrainingen leuk vond, hadden we besloten om ook eens een 400mH te proberen. En die eerste poging vond gisteren plaats te Ninove.

Omdat er zo weinig vrouwelijke kandidaten waren voor 400mH mochten de JSM samen lopen met de scholieren, zo waren de banen met 5 deelnemers toch redelijk gevuld.

Aangezien ik in 2 jaar geen 400m heb gelopen, had ik geen enkel gedacht van tempo en startte ik eerder rustig. Jammer genoeg trok mijn techniek op vrij weinig, waardoor ik op de horden heel wat tijd verloor, ik stond een paar keer compleet stil na een horde.. Terug op gang raken is dan knap lastig, zo voelde ik de verzuring al na 200m, just waar de tegenwind begon.
Dat ik met mijn techniek veel tijd verloor, zag ik goed in vergelijking met het meisje rechts van me: Tijdens het lopen kwam ik steeds naast haar lopen, maar vlak na een horde had ik 2m achterstand.. Ik kwam aan in een tijd van 1'13"96.

Hoeveel ik juist op een vlakke 400m verlies, kan ik je over een 9dagen meedelen. Mijn volgende wedstrijd wordt namelijk hoogstwaarschijnlijk een 400m te Aartselaar de 18e juli.

 

10:00 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-06-08

PK Steeple


Gisteren was het tijd voor het Provinciaal Kampioenschap Steeple van Antwerpen. Ik keek al een paar maanden uit naar mijn steepledebuut en gisteren was het dan zover.

De JSM stonden met 3 aan de start (allemaal juniores, 2 van Antwerpen en ééntje van Vlaams Brabant), ik was dus op voorhand zeker van een medaille! :p
Van in de start nam de Vlaams Brabantse, Goedele Vanherentrijk (DCLA), de leiding en ik zette me in haar spoor. Omdat haar techniek beter is dan die van mij, verloor ik vooral aan de waterbak steeds wat terrein op haar… Ik probeerde dit dan direct goed te maken door een kleine tussenspurt in te zetten (dit heeft me heel wat krachten gekost). We kwamen nog met zijn tweeën door in 3’45 bij de eerste km, maar een 200m verder moest ik lossen bij de Leuvense. Het gat werd steeds groter en zo kwam zij aan in 11’45 en ik in 12’05, Tinneke Van Hove (AVZK) werd tweede juniore van Antwerpen.
J

Ik kan wel tevreden terug kijken op mijn eerste steeple, er zijn ook nog heel wat werkpunten: de balken waren wel goed, maar bij de waterbak had ik niet zo een goed gevoel. En ook mijn loopconditie kan beter, dus er zit volgens mij nog wat marge op!
Het was een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar! :)

Ook mijn broer, Erwin Leysen, heeft meegedaan aan het PK steeple. Hij heeft mooi gedemonstreerd hoe mijn overschrijdingen zouden moeten worden en won zijn 2000ST in 6'08 na een solowedstrijd met een 'trage' eerste km van 3'06.

Foto's met dank aan Angélique Bassleer

 

P1010703

P1010700

12:21 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |