03-03-10

CC Dour


Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan de voorlaatste CC manche van dit winterseizoen, deze vond plaats in Dour.
Er was wel wat regen voorspeld, wat ik zeker niet erg vond want dit maakt het parcours alleen maar crossiger... Maar dat het zo een stormweer ging worden had ik zeker niet verwacht! Heel het parcours was omgetoverd tot een modderpoel, en het bleef maar regenen. De wind zorgde dan ook nog voor heel wat gebibber voor de start, en maakte het tijdens de wedstrijd nog maar eens extra zwaar! Ook bleven er nog maar een paar paaltjes, hekken en linten overeind op het parcours, waardoor het niet altijd even duidelijk was welke weg er bedoeld werd.

Maar ondanks deze extreme weersomstandigheden stond er toch nog een mooi groepje vrouwen aan de start, waarvan er 36 de eindmeet haalden.

Ik had de raad gekregen om behouden te starten en pas de laatste toeren stevig te versnellen, zodat ik wat krachten kon sparen in het begin van de wedstrijd.
Met deze gedachte startte ik dan om 2u aan de 6500m over 4 grote toeren. Ik startte rustig en zat in een groepje. Tijdens de eerste toer kon ik al wat mensen inhalen en ook in de 2e toer ging het goed. Tot ik achteraan op het parcours bij het afdalingetje mezelf ineens tegen de grond voelde gaan... Wat verschoten sta ik gauw op en loop ik zo goed mogelijk verder, het duurde wel even voordat ik mijn tempo terug beet had en ondertussen was ik terug ingehaald door mijn dichtste achtervolgster, Liesbeth Vandevelde (AVMO). Tijdens het lopen had ik af en toe last van mijn rechterheup en voelde ik wat steken rechts tussen mijn ribben bij het diep ademhalen, maar wat me vooral bezig hield was dat ik persé voor Liesbet wilde eindigen en ik bleef dus maar proberen om het tempo hoog te houden.
In de 3e toer kwamen we steeds dichter op een meisje van ALCO (waar ik in Hannuit vlak achter geeindigt was), in het begin van de laatste toer was ik er dan ook bijgeraakt en lukte het me om er van weg te lopen. Ondertussen was Liesbet ook moeten lossen en liep ik mijn laatste toer wat afgescheiden. Maar echt gerust was ik nog niet, ik had schrik dat Liesbet nog voor een verrassing kon zorgen en ik probeerde dus een paar keer wat te versnellen... Dit lukte wel, maar een groot gat kon ik niet maken. Ik was heel blij toen ik over de finish liep als 18e, voor Liesbet en het meisje van ALCO! :)

Aangekomen zag ik dat mijn kniën serieus openlagen van het vallen! Ook waren ze wat beginnen opzwellen, vlug naar de EHBO post dan maar!
De rechterknie geeft geen problemen meer, de linkerknie trekt nog wat door de vele wondjes,... Maar niets ernstig, dus daar ben ik al blij om!

Om half4 mochten de junioren jongens ook nog van start gaan, hun wedstrijdafstand werd wel wat ingekort door de weersomstandigheden... Zo kreeg Erwin 3 grote toeren in plaats van 4 voorgeschoteld. Erwin liep een sterke wedstrijd en bleef goed vechten voor zijn plaats. Zo eindigde hij 2e na een erg sterke Thomas De Bock, hiermee behoudt hij zijn leiderspositie in het CCklassement!

Nu rest er nog 1 wedstrijd deze winter, namelijk het BK cross over een 11 dagen!

Hier alvast 1 foto, gemaakt door Jörgen Lammens

 DSC_4441

21:47 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

BK Hoi Leen,

Veel succes zondag in Oostende, hopelijk is de knie volledig genezen zo dat je er ten volle 100% voor kunt gaan. Het weer zal in elk geval toch iets beter zijn (hopelijk toch) dan in Dour :)

Succes,
Jörgen & Shari

Gepost door: Jörgen & Shari | 11-03-10

De commentaren zijn gesloten.