12-02-10

PK Cross te Mechelen

Vorig weekend vond het PK cross van Antwerpen plaats in Mechelen.
Omdat ik niet goed wist wat te verwachten (doordat het al tijdje geleden was dat ik nog gecrossed had + vlak na de examenperiode + goede concurrentie aanwezig), had ik niet echt een plaats of persoon in gedachte...
Wel had ik er veel zin in, ook het parcours zag er leuk uit: af en toe een modderstrookje en ook 3 heuveltjes per toer!

Ik startte achteraan in een kopgroepje van een 9 man voor 1 kleine en 3 grote rondes. Er vielen 1 voor 1 mensen uit de kopgroep en in de eerste grote ronde moest ook ik eraan geloven, ik moest een gaatje laten.
In het midden van die grote ronde kwam Vicky Liekens bij mij lopen... Zo liep ik niet de hele wedstrijd alleen verder.
Op het einde van de eerste grote moest ook Nathalie Lambrechts lossen, waardoor er nog een groepje van 3 (Kim Geypen, Katrien Verstuyft en Nele Cools... De latere top 3) overbleef, paar meter daarachter Els Rens gevolgd door Nathalie en dan ik en Vicky. 

In de 2e grote toer kon ik eventjes tot bij Nathalie lopen, maar dit kon ik jammer genoeg niet lang volhouden... De achterstand bleef daarna wel vrij stabiel.
Tijdens deze toer kon ik mij ook loswerken van Vicky, maar het gaatje werd niet echt groot... Ik was dus niet echt gerust!

In de laatste toer is er eigenlijk niet meer veel veranderd.. Ik ben wel een beetje kunnen versnellen zodat het gaatje achter mij een beetje groter werd, maar veel dichter op Nathalie kwam ik niet.

Zo kwam ik dus als 5e seniore over de meet! Ik had een goed gevoel over de wedstrijd, ik had een goed tempo kunnen aanhouden en ik heb kunnen blijven doorgaan die laatste toer terwijl ik het toch behoorlijk lastig kreeg. Het is duidelijk dat mijn basis goed is, nu heb ik nog een aantal weken tot het Belgisch om het allemaal wat aan te scherpen, ik heb er alvast zin in!!

Ik doe deze winter nog de overige CC's mee, Hanuit, Dour en BK. gedurende de periode voor het BK loop ik mijn eerste stage als ergo, ik hoop maar dat deze lange werkdagen nog te combineren zijn met trainen!

Hier nog wat foto's van het PK:
pk_jenthe_172

2005_0108PK-Cross-Mechelen0033
pk_jenthe_179

pk_jenthe_199

pk_jenthe_231

19:38 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat!! Knap hoor!

Gepost door: Wendy | 12-02-10

De commentaren zijn gesloten.