21-12-09

Kerstloop & CC

Ondertussen heb ik er alweer 2 wedstrijden opzitten sinds mijn laatste blogbericht, namelijk de kerstloop in Burcht en de CC te Brussel.

Vorige week, zondag 13 december, organiseerde mijn club (ZWAT) de kerstloop te Burcht en trokken wij naar daar. Bert en mijn liefje Dennis startte op de 5km, Erwin en ik namen de 10km voor onze rekening.

Voor zowel Dennis als Bert was het een tijdje geleden dat ze een wedstrijd hadden gelopen, maar ze brachten het er beide goed vanaf. Dennis werd 5e in een tijd van 17’07 , Bert eindigde als 19e (op 224 aankomsten).

Erwin startte meteen in de kopgroep, maar moest 1 iemand voor zich laten. Hij eindigde na 30’15 achter Oussama Bakkali Tahari (29’52). Ik had het geluk heel de wedstrijd hulp te krijgen van Dirk Van Springel, hij heeft me een hele tijd gehaasd en gewezen waar ik lopen moest. Dit gaf me extra moed om te blijven doorzetten! Ik eindigde als 2e vrouw, eerste seniore, in een tijd van 37’51, waar ik zeker tevreden mee was!

Gisteren was het dan tijd voor de CC manche te Brussel. Dit vind ik altijd een leuke cross, wat bergop en bergaf en normaal wel wat modder! Maar door de hevige sneeuwbuien, was het een heel andere cross geworden. Omdat de wegen er zo slecht bijlagen was er ook niet zoveel volk komen opdagen (of er niet tijdig geraakt). Zo stonden de seniore vrouwen maar met 30 aan de start. Wij kregen de opdracht om 4 grote toeren te lopen, wat overeenkomt met 6km. Ik startte goed, ik nestelde me in het spoor van Nina Lauwaert. Maar dit kon ik maar 1 toer volhouden, daarna viel ik wat alleen. Ik hield wel een meisje voor me in ’t oog, zij was wat aan het afzwakken en ik kwam steeds dichter. In het begin van de laatste toer kon ik over haar gaan en haar voorblijven. Ik eindigde als 28e in een tijd van 25’34, 12” achter Nina.

Nu 2 weekjes goed trainen (& studeren natuurlijk) en dan op naar CC Hulshout en de januari examens!

Foto’s volgen nog..

08:47 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-12-09

Tilburg en Roeselare

Tussen mijn laatste post en nu heb ik er 2 wedstrijden opzitten: Tilburg (22/11) en CC Roeselare (29/11). Hieronder een kort verslagje van beide wedstrijden...

In tegenstelling tot vorig jaar dat de beloften een toer minder moesten lopen dan het crossgala en zo aan een dikke 6km kwamen, moesten de beloften dit jaar dezelfde afstand afleggen als het crossgala en zo stond er dus een lange cross van 8km op het programma.
Omdat ik wel wat schrik had van de afstand startte ik zeer behouden, ik liep dan in het kleine toertje los laatst... hierna volgde nog 4 grote toeren. In de eerste grote toer kon ik in het crossgedeelte een meisje inhalen en voorbij lopen. Ik kwam in de volgende toer dichter op een ander meisje, maar zij gaf op wanneer ik er bijna bij was... Dit was wel even balen, want de vrouw daarvoor was al erg ver voor en ik had dus geen mikpunt meer.. Zo liep ik mijn wedstrijd zo goed mogelijk op een degelijk tempo verder.
Ik was redelijk tevreden, het ging al beter dan in Mol... Maar de verschillen waren nog veel te groot!

Warande091122050111

Warande091122050175

Vorige zondag stond de CC van Roeselare op het programma... Deze wedstrijd staat bekend als de selectiewedstrijd voor het EK, dit jaar in Dublin. Maar dit jaar maakte mij dit echt niet uit, ik hoopte gewoon op een degelijke en vlotte wedstrijd en dat de verschillen met de concurrentie al wat kleiner was geworden...
Ik had er wel heel veel zin in, want in modder lopen vind ik echt heel fijn... En modder is er in Roeselare altijd wel aanwezig :)
Ik startte weer rustig, als laatste van de groep. Bij het bergje zat ik in een groepje met Inge, Sylvie en Ophelie. Ophelie moest gauw lossen, en met de 2 andere dames was het afwisselen: in de modderstroken leek ik de sterkste, ik kon daar altijd wel een gaatje maken, maar op de snellere stukken werd ik terug ingehaald.
Zo ging dit verder met ons 3 totdat Sylvie uit de wedstrijd stapte. Inge en ik bleven elkaar afwisselen... In het begin van de laatste toer kreeg ik het erg lastig, ik had last van steken en mijn maag begon ook te protesteren... Zo moest ik Inge even laten gaan.. Maar dankzij de aanmoedigingen die ik kreeg bleef ik erin geloven. Op het heuveltje was ik terug bij Inge, in de lus moest ik wel even terug lossen... Maar de laatste 200m hield ik de moed er in en bleef ik goed tempo houden. Op de aankomststrook kon ik nog wat versnellen en zo liep ik de laatste 25m Inge nog voorbij :)
Over deze wedstrijd was ik ook wel tevreden, ik had een heel vlot gevoel (buiten de buiklast dan) en tegenover Mol zijn de verschillen alweer wat kleiner geworden, dus er zit beterschap in!

 cc_roeselare_012

 

cc_roeselare_025

cc_roeselare_027

10:04 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |