17-09-09

BK beloften

Zondag vond te Kessel-Lo het Belgisch kampioenschap voor junioren en beloften plaats. Ik keek wel uit naar deze wedstrijd, het is de belangrijkste van het jaar voor mij... En alle trainingen, wedstrijden zijn in functie van die ene dag. Ook waren mijn vorige wedstrijden en trainingsdagen goed, dus ik zag het wel zitten.

Met een beetje vertraging mochten we (beloften+junioren dames) voor de 5000m starten. Jana Vanwabeke en Liesbeth Pollentier gingen er meteen heel snel vandoor. Daarachter ontstond een groepje waar ik me achteraan bij aansloot.
Het ging zeker niet traag, de eerste kilometer kwam ik 3'29 door... Maar ik voelde me toen nog heel goed! -Waar ik wel een beetje van verbaasd over was, bij de andere 5000'en kwam ik een 6tal seconden trager door en had ik moeite met het tempo... - Het goede gevoel gaf me wel moed! Ik kon nog goed meedraaien, maar na een 1400à1500m moest ik een beetje lossen, en het gaatje bleef maar groeien... Ik weet niet wat er plots misging, ook mentaal deed dit geen deugd en ik bleef maar verder vertragen... Ik had geen last aan mijn benen of waar dan ook, ik geraakte 'gewoon' niet meer vooruit, hoeveel moeite ik ook deed...
Zo kwam ik aan in een teleurstellende 18'45"46, hiermee werd ik 9e in de wedstrijd en 6e belofte.

Niet echt het seizoenseinde wat ik in gedachte had... Maarja, ik weet dat ik goed aan het trainen was... Dus hopelijk komt het resultaat van die arbeid er nog uit in de crossen.

Foto's met dank aan Chris de Haes en Jörgen Lammens :)

BK_leuven_028

DSC_9545

BK_leuven_091

DSC_9565

BK_leuven_102

BK_leuven_121

DSC_9576

08:20 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het resultaat van je trainingsarbeid zal er zéker en vast wel uitkomen in de crossen ! :)
alvast veel succes !
x carolien x

Gepost door: Carolien | 17-09-09

Iedereen heeft al eens een mindere dag ! Trek je vooral op aan je fantastich gelopen wedstrijden . alhoewel 18.45 min nog altijd snel blijft he ! crossen lopen maken je zoiezo sterker , en zullen de vruchten afwerpen op de straten lopen volgend jaar ! Veel succes verder he

Gepost door: coach mario | 27-09-09

De commentaren zijn gesloten.