11-07-09

Afgelopen 2 weken

Sinds mijn laatste post is er alweer heel wat gebeurd op atletiekgebied: de week na Dwars door Geel deed ik 2 wedstrijden mee om de snelheid wat aan te scherpen. Zo loop ik woensdag een 1000m te Beveren: ik was iets te traag weg .. Daardoor moest ik in de wedstrijd een gaatje toe lopen, wat niet meeviel en dan begon de verzuring, wat ik helemaal niet gewend ben.. Toch viel ik niet echt helemaal stil en eindigde ik in een eindtijd van 3'10. Geen fantastische tijd, maar zonder snelheidstraining kon dit me nog wel tevreden stellen..
De zaterdag daarna liep ik in Herentals een 800. Ook dan was ik te traag weg en miste ik net de aansluiting met een kopgroepje van een 5 man. Heel de tijd een paar meter achter gehangen. Ook toen ben ik niet echt stilgevallen, maar ook versnellen zat er niet in. Ik kwam aan in een tijd van 2'28.

De dinsdag daarna was het tijd voor Erwin zijn wedstrijd, hij ging een poging doen om de EKlimiet te lopen op de 3000steeple. Hij had hiervoor de hulp van Koen Wilssens gevraagd. Hiermee had hij echt een luxehaas die zijn werk uitstekend deed! Zo liepen zij kilometers van 3'00, 3'08, de laatste kilometer voelde Erwin zich nog erg sterk en zo liet hij Koen versnellen. De laatste 400m stopte Koen en Erwin ging nog een versnelling hoger en kwam zo aan in een tijd van 9'06'09 (limiet 9'10 en dus mag hij in Novi Sad gaan lopen!!)

Gisteren stond er voor mij een 5000m op het programma. Erwin wilde graag haas zijn voor mij om me naar een mooie tijd te lootsen en dat leek me ook meer dan ideaal! We hadden afgesproken dat hij op een tempo van -18' ging lopen. Erwin deed zijn werk zeer mooi. We kwamen de eerste kilometer door in 3'35 in heel regelmatige toertjes. Jammer genoeg begon na een tijdje mijn ademhaling moeilijker en moeilijker te gaan. Het ging echt van kwaad naar erger en na 4400m ben ik dan ook uitgestapt. Ik kreeg precies geen lucht binnen, waardoor lopen natuurlijk ook zeer moeilijk werd.

Op naar de volgende ..

16:58 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |