28-06-09

Dwars Door Geel

Zaterdag 27 juni vond de eerste editie van Dwars door Geel plaats. Omdat Geel zowat mijn tweede thuis is, wilde ik er graag meelopen.
We trokken dan ook gisterenavond naar Geel om er de 10 km te lopen.
Ik had geen idee wat ik zou kunnen, het was al even geleden dat ik een wedstrijd had gelopen en was een 10dagen terug normaal aan het trainen na de examenperiode. Ik hoopte om beter te doen dan de 10 000m in Lebbeke, maar voor de rest had ik geen doelen of ideeën.

Voor de start zag ik wel een aantal vrouwelijke concurrentes, dit hield ik al goed in mijn achterhoofd.. Natuurlijk wilde ik ook wel vanvoor eindigen in het vrouwenklassement. Aangenaam was wel dat een 10tal minuten Gudrun Koppen en ik afgeroepen werden als de favorieten bij de vrouwen. Ik ben blijkbaar beter gekend dan ik zelf denk.

Om 20u werd dan het startschot gegeven. Ik startte mee met de groep, en zoals wel vaker tijdens stratelopen was de eerste kilometer (zeer) snel; mijn klok gaf 3'34 aan. Ik zag Gudrun Koppen dan wat voor mij lopen, met de fietser van de eerste vrouw bij haar. Ik had echter wat schrik om me op te blazen en bleef mijn eigen tempo lopen, maar ik bleef haar wel in het oog houden. Na een kleine 3 kilometer kreeg ik het even lastig, ik kreeg wat last van steken en heb dan ook even vertraagd om wat te kunnen recupereren. Ik denk dat in die 3e kilometer de latere winnares over mij kwam, maar ik kon niet mee. Zij liep vlotjes naar Gudrun en liep  ze ook voorbij. Zo liep ik 3e vrouw. Ik was heel blij toen ik terug op de markt aankwam, de eerste toer zat er al op! Ik voelde me terug veel sterker en zag dat ik dichter kwam op Gudrun. Ik liep er naartoe, volgde even en ging voorbij haar. Voor mij liep dan een groepje mannen. Ik wilde er graag naartoe lopen, zodat ik wat bescherming had tegen de wind. Ik heb er echter niet zo lang van kunnen profiteren, want na een kleine kilometer was ik ze aan de bevoorrading kwijt. Algoed was er dan een vriendelijke man die aanbod om wat tempo te lopen voor mij. Zo liepen we de rest van de wedstrijd samen, en versnelden we op het einde nog wat.
Ik kwam aan in een tijd van 39'09 (volgens mijn klok, officiele tijd is nog niet bekend) en als 2e vrouw!!

Ik ben tevreden van het resultaat, ik had niet verwacht om 2e vrouw te worden (& ook niet verwacht om Gudrun Koppen te kloppen) en ik deed met mij tijd ook beter dan de 10 000m(toen had ik 39'21 en de exacte afstand zou gisteren 10,1km geweest zijn), mijn doel was dus bereikt!

Geel014
Aan de  start.

Geel001
Het podium.

17:58 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-06-09

Lokeren & PK Steeple

Maandag, de dag voor mijn eerste examen, ben ik in Lokeren een 1500m gaan lopen. Jammer genoeg waren de weersomstandigheden ver van ideaal, zo was er voor de start van de 1500m voor de dames een regenpauze .. Wat niet ideaal is tijdens een opwarming! Ook was de wind fel aanwezig..
Mijn reeks beloofde snel te gaan, Barbara Maveaux en haas Mariska Parewijck gingen er onmiddellijk goed vandoor. Daarachter ontstond er een groepje waarin ik liep. Ik was behouden gestart en liep in het tweede groepje op 4e à 5e positie. Na een 400m-500m ging ik voorbij 2 meisjes en zo liep ik dus 3e van het groepje. Ik kon net niet volgen bij de 2 andere dames, maar bleef nog aanklampen tot een 800m-900m. Toen werden mijn benen plots zwaar en moest ik lossen.. Ik kwam aan in een tijd van 5'03.
Ik had er persoonlijk wel wat meer verwacht, ik had gedacht om zeker mijn seizoensbeste van 4'57 te verbeteren.. Maar dit was dus niet gelukt.

Vandaag stond het PKSteeple op het programma. Dit vond plaats te Kapellen. Jammer genoeg is deze discipline blijkbaar niet zo populair: ik was de enige seniore die het waagde om 3000ST te lopen. Ik stond dus alleen aan de start. Voordeel was wel dat ik mijn tempo volledig zelf kon bepalen... Dat ging de eerste kilometer goed! Ik kwam ongeveer 3'45 door en voelde me nog goed. Maar de balken - en vooral de waterbak - begonnen toch wat door te wegen en zo verloor ik erg veel seconden. Mijn laatste toer was wel weer OK.. Maar er was toen al te veel verloren gegaan. Ik werd uiteindelijk provinciaal kampioene steeple in een tijd van 12'02. Een nipt pr, maar een tijd van onder de 12' was het doel, dus ben maar half tevreden.

Nu nog wat examens afwerken en dan is het tijd voor vakantie, lekker veel tijd om te trainen dus! =)

 

19:47 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |