28-06-09

Dwars Door Geel

Zaterdag 27 juni vond de eerste editie van Dwars door Geel plaats. Omdat Geel zowat mijn tweede thuis is, wilde ik er graag meelopen.
We trokken dan ook gisterenavond naar Geel om er de 10 km te lopen.
Ik had geen idee wat ik zou kunnen, het was al even geleden dat ik een wedstrijd had gelopen en was een 10dagen terug normaal aan het trainen na de examenperiode. Ik hoopte om beter te doen dan de 10 000m in Lebbeke, maar voor de rest had ik geen doelen of ideeën.

Voor de start zag ik wel een aantal vrouwelijke concurrentes, dit hield ik al goed in mijn achterhoofd.. Natuurlijk wilde ik ook wel vanvoor eindigen in het vrouwenklassement. Aangenaam was wel dat een 10tal minuten Gudrun Koppen en ik afgeroepen werden als de favorieten bij de vrouwen. Ik ben blijkbaar beter gekend dan ik zelf denk.

Om 20u werd dan het startschot gegeven. Ik startte mee met de groep, en zoals wel vaker tijdens stratelopen was de eerste kilometer (zeer) snel; mijn klok gaf 3'34 aan. Ik zag Gudrun Koppen dan wat voor mij lopen, met de fietser van de eerste vrouw bij haar. Ik had echter wat schrik om me op te blazen en bleef mijn eigen tempo lopen, maar ik bleef haar wel in het oog houden. Na een kleine 3 kilometer kreeg ik het even lastig, ik kreeg wat last van steken en heb dan ook even vertraagd om wat te kunnen recupereren. Ik denk dat in die 3e kilometer de latere winnares over mij kwam, maar ik kon niet mee. Zij liep vlotjes naar Gudrun en liep  ze ook voorbij. Zo liep ik 3e vrouw. Ik was heel blij toen ik terug op de markt aankwam, de eerste toer zat er al op! Ik voelde me terug veel sterker en zag dat ik dichter kwam op Gudrun. Ik liep er naartoe, volgde even en ging voorbij haar. Voor mij liep dan een groepje mannen. Ik wilde er graag naartoe lopen, zodat ik wat bescherming had tegen de wind. Ik heb er echter niet zo lang van kunnen profiteren, want na een kleine kilometer was ik ze aan de bevoorrading kwijt. Algoed was er dan een vriendelijke man die aanbod om wat tempo te lopen voor mij. Zo liepen we de rest van de wedstrijd samen, en versnelden we op het einde nog wat.
Ik kwam aan in een tijd van 39'09 (volgens mijn klok, officiele tijd is nog niet bekend) en als 2e vrouw!!

Ik ben tevreden van het resultaat, ik had niet verwacht om 2e vrouw te worden (& ook niet verwacht om Gudrun Koppen te kloppen) en ik deed met mij tijd ook beter dan de 10 000m(toen had ik 39'21 en de exacte afstand zou gisteren 10,1km geweest zijn), mijn doel was dus bereikt!

Geel014
Aan de  start.

Geel001
Het podium.

17:58 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

profficiat !! Ik ben nu voor de éérste maal hier op je blogje ! Ik ben de coach van Wendy die op nummer 1 eindigde . Je hebt schitterend gelopen , en je tijd mag er best zijn ! De volgende keer sta jij misschien op nummer 1 , al zal wendy een stevige concurent blijven . Juist 1 jaar terug liep ze op 10 km 48 min. Maar met haar doorzetting bereikt ze nu dit al , en dit is niet het einde . We zullen gericht trainen naar bepaalde wedstrijden . Niet elke week , maar waar we komen , streven naar ...... Maar toch wens ik je heel veel succes en een dikke profficiat !! Lopen moet plezant blijven en vooral met plezier gedaan worden !

Gepost door: coach mario | 28-06-09

proficiat hallo,Leen ,proficiat met je gelopen tijd daar in Geel,je hebt dat goed gedaan

groetjes vanwege bakkertje
http://www.bloggen.be/bakkertje64

Gepost door: marc lenaerts | 29-06-09

mooie podiumfoto :)

Gepost door: Bert | 29-06-09

proficiat! schitterend gelopen ... Wendy heeft je dan misschien net geklopt, maar ze zorgt er ondertussen toch maar voor dat je blog wereldberoemd wordt in Vlaanderen ;-)

Gepost door: geert | 30-06-09

dikke proficiat Hallo Leen, ik volg de blog van Wendy al een tijdje en toen zag ik de foto van het podium van Geel. Ik herkende onmiddellijk dat Swinnerke!! Nog veel podiumplaatsen en een toffe vakantie.
Groetjes.
Nancy

http://www.bloggen.be/schacht

Gepost door: Nancy | 01-07-09

Knap zenne Hey Leen,

beetje laat met m'n RE :) maar 'k wou je toch nog laten weten wat voor een knappe prestatie dit is.
Onderschat die wegwedstrijden zeker niet! en blij dat je terug een 'opkikker' hebt..nu voortdoen hé.
Tot...?
Grts,
Jörgen, x

Gepost door: Jörgen | 02-07-09

knap hey leen,
knappe prestatie in geel.proficiat!!!
zo te zie aan de start was er vele volk.
groetjes patje

Gepost door: patricia | 03-07-09

De commentaren zijn gesloten.