07-06-09

Lokeren & PK Steeple

Maandag, de dag voor mijn eerste examen, ben ik in Lokeren een 1500m gaan lopen. Jammer genoeg waren de weersomstandigheden ver van ideaal, zo was er voor de start van de 1500m voor de dames een regenpauze .. Wat niet ideaal is tijdens een opwarming! Ook was de wind fel aanwezig..
Mijn reeks beloofde snel te gaan, Barbara Maveaux en haas Mariska Parewijck gingen er onmiddellijk goed vandoor. Daarachter ontstond er een groepje waarin ik liep. Ik was behouden gestart en liep in het tweede groepje op 4e à 5e positie. Na een 400m-500m ging ik voorbij 2 meisjes en zo liep ik dus 3e van het groepje. Ik kon net niet volgen bij de 2 andere dames, maar bleef nog aanklampen tot een 800m-900m. Toen werden mijn benen plots zwaar en moest ik lossen.. Ik kwam aan in een tijd van 5'03.
Ik had er persoonlijk wel wat meer verwacht, ik had gedacht om zeker mijn seizoensbeste van 4'57 te verbeteren.. Maar dit was dus niet gelukt.

Vandaag stond het PKSteeple op het programma. Dit vond plaats te Kapellen. Jammer genoeg is deze discipline blijkbaar niet zo populair: ik was de enige seniore die het waagde om 3000ST te lopen. Ik stond dus alleen aan de start. Voordeel was wel dat ik mijn tempo volledig zelf kon bepalen... Dat ging de eerste kilometer goed! Ik kwam ongeveer 3'45 door en voelde me nog goed. Maar de balken - en vooral de waterbak - begonnen toch wat door te wegen en zo verloor ik erg veel seconden. Mijn laatste toer was wel weer OK.. Maar er was toen al te veel verloren gegaan. Ik werd uiteindelijk provinciaal kampioene steeple in een tijd van 12'02. Een nipt pr, maar een tijd van onder de 12' was het doel, dus ben maar half tevreden.

Nu nog wat examens afwerken en dan is het tijd voor vakantie, lekker veel tijd om te trainen dus! =)

 

19:47 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Steeple Hoi Leen,
Proficiat met je titel, de rest moet maar meedoen :)
Eigenlijk jammer dat bijna niemand meer durft meedoen op deze toch wel moeilijke discipline.
Chapeau dus voor jou dat je wel je kans waagt en die tijd onder de 12' zal je wel snel halen!
Nog even doorzetten en je komt er wel!
Succes; en natuurlijk ook veel succes met je examens!

Groetjes,

Jörgen & Shari

Gepost door: Jörgen | 07-06-09

De commentaren zijn gesloten.