02-05-09

10 000m te Lebbeke

Vandaag vond het open provinciaal kampioenschap 10 000m van Oost Vlaanderen plaats te Lebbeke. Omdat ik in Portugal wel een mooi aantal kilometers had gedaan en de wedstrijd vorige week zo goed was, ging ik met volle moed naar daar om er een goede 10 000m te lopen. Ik vreesde enkel dat er niet veel volk op af zou komen, maar deze zorg bleek niet nodig te zijn..

Ik startte als 2e vrouw, maar merkte direct dat de eerste wel wat te snel liep .. Ik liet ze dan ook gaan en ook liet ik nog een andere dame over me komen, deze volgde ik wel goed. Zo kwam we eerste kilometer door in een snelle 3'42... Ondertussen was het tempo wel wat gezakt en volgde ik goed mee. Rond de 4km kreeg ik last van steken in mijn rechterzij, iets later versnelde de vrouw waar ik bijliep en moest ik ze laten gaan.. Ik bleef dan wel ongeveer mijn tempo lopen, maar de kilometer tijden werden toch steeds wat trager met een traagste 7e kilometer van 4'05. Na deze kilometer was ik wat gerecupereerd, de steken waren een beetje minder en ik kon terug een beetje versnellen... Jammer genoeg staken de steken even daarna terug de kop op, zodat het best nog afzien werd. Ik kwam uiteindelijk als 3e vrouw over de meet in een tijd van ongeveer 39'21.

Ik had wel wat beter verwacht, en ik ben er van overtuigd dat ik zonder steken al heel wat beter had gedaan... Want van mijn benen heb ik geen last gehad!
Maarja, de wedstrijd is nu gelopen... Ik weet dat ik goed aan het trainen ben, dus het zal er de volgende keer/keren wel terug uitkomen zeker?

 

20:56 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Toch een knappe prestatie neergzet!

Gepost door: Geert | 03-05-09

amai, toch een sterke tijd hoor!
Jammer van de steken, wat ging dat niet gegeven hebben moest je geen last gehad hebben?! =)

liefs !

Gepost door: Charlotte | 03-05-09

10km op piste is wel een héél zwaar nummer...toch knap gedaan hoor ondanks de steken.

Gepost door: natalie | 03-05-09

goe gedaan toch ze!

wordt ge nog getraind door rudy (de pauw) ?

gr
stefan

Gepost door: Stefan | 06-05-09

Hallo Stefan,

Dankje

& Ik word al jaren getraind door mijn vader, maar vorig jaar begeleidde Rudy me omdat ik op kot zat in Vorselaar :) Maar nu zit ik in Geel op school en train ik dus niet meer samen met hem ..

Groetjes

Gepost door: Leen | 17-05-09

De commentaren zijn gesloten.