25-04-09

PK 3000m in PR

Vandaag vond de eerste dag van provinciaal kampioenschap van Antwerpen plaats te Herentals. Ik was ingeschreven voor de 3000m en stond dus om 17u45 aan de start. Ik had van papa de opdracht gekregen om niet voor een tijd te lopen, maar enkel de mede seniores in het oog te houden en voor de eerste plaats te lopen.

Zo gezegd, zo gedaan: Terwijl Evy Hens, Melanie Van Reeth en Goele Truyers op kop gingen, ging ik rustig van start en keek ik goed uit waar An Claes en Maria Vranckx liepen. Ik liep in het begin achter Maria, maar wanneer ik zag dat er een gaatje kwam achter An, volgde ik haar.
Zo liep ik een hele tijd in An haar spoor, we kwamen de eerste km door in 3'28. Ik had wel een beetje schrik dat ik later in de wedstrijd zou moeten gaan afhaken want mijn benen voelden niet al te fris. Maar algoed gebeurde dit niet en kon ik goed blijven volgen. De tweede kilometer liepen we dan in 3'35, dus een doorkomst van 7'03 aan de 2000m. Een 150m later ging An over Goele en ik volgde An gewoon verder in haar spoor. Op een 500m voor de aankomst ging ik naast An lopen om een eindversnelling van 450m eruit te persen. Mijn laatste 400m was in 1'14, waardoor de laatste kilometer 3'25 was en ik in een nieuw pr van 10'28"87 aankwam! De laatste 100m was echt nog spannend: door mijn goede laatste toer kwam ik erg terug dicht bij de koplopers en kon ik nog net Evy inhalen.

Natuurlijk ben ik erg tevreden over dit resultaat... Een pr lopen op een eerste pistewedstrijd had ik niet echt verwacht! :) Ook ben ik erg blij dat mijn gekende eindversnelling er terug goed uitkwam. Het ziet er dus volgens mij goed uit voor het komende seizoen! :)

Foto's met dank aan Chris de Haes

pk_piste_086

 

pk_piste_087
Laatste 450m: begin van de versnelling
pk_piste_088
Nog 50m afzien .. :)

20:50 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Amai, wa was da! We stonden met open mond die laatste 400m te genieten!!!
Dikke proficiat!

Groetjes!!!

Gepost door: Evelien | 26-04-09

PK Dankje voor je reactie!
Jij ook een dikke proficiat met je PK, en dan nog een PR!
Das wél mooi voor je 1ste wedstrijd, ikkan er van meespreken!! Die laatste 400m volle gas wil zeggen datje nog wel beter kunt, geloof me!Geniet ervan en tot op één van de volgende wedstrijden!
Groetjes!

Gepost door: Lynn (Ik) | 26-04-09

Proficiat Een dikke proficiat Leen met je titel én nieuw PR !
Blijkbaar heb je daar wel een dijk van een wedstrijd gelopen, chapeau!
Geniet er ven,

Grts,
Jörgen & Shari

Gepost door: Jörgen | 26-04-09

De commentaren zijn gesloten.