18-04-09

Stage Monte Gordo

Voor ik een stukje over de afgelopen stage neerschrijf, zal ik eerst nog wat schrijven over de testwedstrijd vlak voor mijn vertrek: de Kastelenloop te Zandhoven.

De Kastelenloop is een wedstrijd te Zandhoven over 1 toer van ongeveer 9,5 km (volgens sommige 9,2). Deze wedstrijd is een organisatie van de vriendeclubs. Ik startte goed mee in de groep en kwam mijn eerste km door tegen 3'46. Ik zat dan al als eerste vrouw in een mooi groepje met wat mannen. We haalden zo mooi wat mensen in en bleven goed tempo lopen. De mannen zorgden er vaak ook voor dat ik beschermd was voor de wind door links van me en voor me te gaan lopen, waarvoor dank! Iets na de 6km bestond er wat verwarring over het parcours: we waren net met het groepje een jongeman aan het inhalen wanneer die een wijk inslaagt. We volgen hem en zien even later dat daar in die wijk niets meer staat aangegeven van parcours... We waren dus verkeerd gelopen! Na een extra toertje van ongeveer één kilometer komen we terug op het parcours en beginnen we aan een lange inhaaltocht... Een paar mannen van het groepje hebben een mentale tik gekregen van het extra toertje, maar ik wil er toch nog het beste van proberen te maken en dus loop ik samen met 2 andere overblijvende mannen uit het groepje verder. We proberen zo goed mogelijk tempo te blijven lopen.. Maar bij mij begint het toch ook allemaal wat te wegen. Na een dikke 7km (op het parcours) kom ik papa tegen op de fiets en ik kan nog uitleggen waarom we zo ver naar achter zijn 'terug gezakt', maar even later moet ik toch bij de mannen lossen. Ik blijf nog wel tempo lopen en de laatste km kan ik nog een klein beetje versnellen om dan als 3e vrouw in een tijd van 40'13 aan te komen.
Jammer van het verkeerd lopen natuurlijk, maar het gevoel was het goed en de tijd niet slecht voor een dikke 10 km. Ik was dus nog wel tevreden en kon zo met een goed gevoel naar Monte Gordo vertrekken!

Ik zat dan vanaf maandag samen met een groepje van ABES in Monte Gordo om er te trainen en het is een hele goede stage geworden! De eerste week was de piste nog niet beschikbaar, maar dan heb ik heel wat kms gemaakt in de bossen van Monte Gordo. Ik vind het daar echt een ideale omgeving om te trainen, ook het weer was prachtig! Het was er warm, maar goed om in te lopen :)
Ook vond ik het zeeeer aangenaam om mijn trainingen niet alleen te moeten afwerken, waarvoor dank aan Benny, Joost, Dirk, Carolyn & pa voor het meefiestsen ;)
Vanaf zondag konden we dan op de piste, waar we dan ook goed gebruik van hebben gemaakt. Ik heb er een paar goede pistesessies en een hordesessie opzitten! De laatste dagen begon de vermoeidheid wel wat op te komen, maar dit was niet abnormaal omdat ik nog nooit zoveel kms deed als de voorbije 11 dagen! Jammer genoeg heb ik ook een paar dagen last van mijn maag gehad, zoals wel meerderen van het hotel ... Maar zelfs dit kon de stage niet bederven!
Ik heb er dus een heel goed gevoel aan over gehouden en hoop dit om te zetten in mooie resultaten.

Mijn eerste wedstrijdreeks begint volgende week al met het PK waar ik de 3000m loop. Op de inschrijvingslijsten heb ik gezien dat er niet zoveel senioren mee zullen doen, maar samen met de schol en jun zijn we toch met een mooi groepje... Ik weet niet goed wat ik kan verwachten, ik zal in ieder geval mijn best doen en dan zullen we wel zien waar ik uit kom! ;)

3000m Scholieren dames

2735 Jasmine Cavents 1992 ESAK
3106 Charlotte De Kort 1992 ACHL
2313 Katherine Heylen 1992 AVZK
2374 Goele Truyers 1992 VMOL
2529 Charis Van de Vijver 1993 ACBR
2367 Melanie Van Reeth 1992 DUFF

 

3000m Jun dames

471 Kim Aerts 1990 SPBO
502 Jolien Boonen 1990 ACHL
374 Evy Hens 1991 ESAK
351 Pascale Van de Vijver 1990 ACBR

3000m Sen dames

1293 An Claes 1982 ACHL
1206 Marleen Leysen 1989 SWIN
1473 Anke Verstappen 1987 ACHL
3546 Maria Vranckx 1964 ACHL

 


Foto's volgen nog ..

 

 

09:17 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.