30-03-09

Update

Omdat het al even geleden is dat ik hier nog iets gepost heb, maak ik er nu eventjes werk van om een update over mijn lopersleventje te plaatsen.

Ondertussen ben ik terug normaal aan het trainen en alles verloopt goed, buiten dan wat verkoudheden enzo .. Maar geen ernstige ongemakken :)

Komende zaterdag staat er een eerste kleine test op het programma: ik zal de Kastelenloop te Zandhoven meelopen, zo kan ik al eens nagaan hoe het staat met de conditie in een wedstrijd ..

Vanaf maandag 6 april tot en met vrijdag 17 april zal ik dan in Monte Gordo zitten om er hopelijk in de zon heel wat kms te lopen, zodat ik helemaal klaar ben voor de zomer!

Na de paasvakantie begint dan ook het eerste wedstrijdgedeelte van de zomer: ik zal op 25 april op het PK te Herentals een 3000m lopen, de 1e mei volgt dan het BK universitairen in Oordegem waar ik aan de start zal staan van de 5000m. Ook op het Vlaams AC te Merksem (23mei) zal ik op de 5000m starten en als laatste van deze reeks zal ik het PK Steeple te Kapellen meelopen op 8 juni. Dan zit ik volop in de examens en zal het dus even wat rustiger moeten worden op loopvlak ...

Ook ga ik hier nog een klein overzichtje maken van de wedstrijden van afgelopen winter:

Na wat voorbereidingswedstrijdjes te St Niklaas, Broechem en Wommelgem was het tijd om aan de CC Relays mee te doen.

aflossing7
Aflossing te St Niklaas

cc_gent_095
Opwarming voor de CC Relays

Na Gent volgde mijn eerste seniorecross te Mol, ik startte er rustig en behaalde een goed resultaat.. Ik kon nog een aantal dames inhalen en zo vond ik mijn eerste seniorecross zeker geslaagd! :)

DSC_7533%20(Large)
Ook mocht ik in deze wedstrijd voor de eerste keer het Belgische shirt dragen, dankzij het Crossteam.

Na Mol volgde de cross te Tilburg, ook hier liep ik een wedstrijd waar ik tevreden van was.. De topconditie was duidelijk op komst!

Warande081123040235

Na Tilburg was het dan op 30 november tijd voor dé wedstrijd van het seizoen, de CC te Roeselare.. Ik eindigde er als 6e juniore en werd zo gekwalificeerd voor het EKcross te Brussel!!

 DSC_8340

Het EK werd een heel erg leuke ervaring! De wedstrijd ging er wel erg snel aan toe ... Maar ik ben erg tevreden dat ik het EK als deelnemer heb kunnen meemaken!

DSC_8618

De laatste wedstrijd van 2008 was een indooruitstapje, ik haasde een clubgenote naar een nieuwe besttijd op de mijl

indoor%2020081226-4kl

Ondertussen was de bloktijd begonnen en moest ik mijn energie goed verdelen tussen het trainen en het lopen ... Ook was de concentratie op het lopen wat minder, waardoor de komende wedstrijden wat tegenvielen.

In Hulshout draaide het tot de laatste toer niet goed, maar toen kon ik in die laatste toer nog wel wat goed maken.

DSC_0544

In Hannuit draaide het voor geen meter .. Maar toch ben ik blij dat ik er heb gelopen, want voor het klassement kan elk puntje belangrijk zijn!

DSC_0848

Nadat ik begin februari mijn rapport had ontvangen en de resultaten goed waren, kon ik terug met goede moed beginnen trainen. Mijn eerste wedstrijd viel nog wat tegen, op het PK liep ik niet slecht .. Maar ook niet echt goed.
De volgende wedstrijd, CC Dour, was weer op niveau: ik liep er een goed ingedeelde wedstrijd met een mooi resultaat.

DSC_1579

 De laatste wedstrijd werd door de ongemakken van steken en buikpijn een grote teleurstelling ... Maar ik heb uit het voorbije seizoen geleerd dat ik een stap voorwaarts heb gemaakt, ik heb een paar sterke wedstrijden gelopen waar ik zeker tevreden over ben.

2009_0301Cross-Kampioenschap0019

08:51 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-03-09

Bk, wedstrijd om snel te vergeten

Zondag 1 maart vond het belgisch kampioenschap veldlopen plaats te Oostende. Het parcours was een beetje hertekend tegenover vorig jaar en er was ook heel wat minder slijk dan vorig jaar. Ik vond dat het parcours er zondag wel mooi bij lag: er was wat meer slijk bijgekomen tegenover het loslopen op zaterdag, maar het was zeker niet overdreven. Ook waren er 3 heuveltjes in het parcours, wat ik altijd wel leuk vind.

Jammer genoeg stak het zondag allemaal tegen en de titel van dit verslagje vertelt eigenlijk al alles. Het werd een wedstrijd die ik zo gauw mogelijk wil vergeten. Het draaide langs geen kanten, ik kon maar moeilijk ademen en had van in de eerste ronde van steken in zij, maag en onderbuik. Door deze ongemakken werd het mentaal ook erg lastig, zeker wanneer iedereen me vlot voorbij liep en ik maar niet kon aanpikken. Zo zakte ik helemaal weg.

Ik vind het best wel balen dat ik zo een slechte dag had ... Maar nu ga ik wat rusten en in de zomer laten zien dat ik deze winter een stuk sterker ben geworden, want daar ben ik zeker van ... Al komt het er niet echt altijd uit.

 Gelukkig is er ook positief nieuws van zondag te melden: broer Erwin liep een erg sterke, goed opgebouwde wedstrijd en werd zo als 1e jaars junior 5e. Hiermee bewijst hij zijn vooruitgang: hij werd 2e van '91, terwijl hij vorig jaar 5e werd van zijn jaar.

 

21:12 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |