26-10-08

CC Relays te Gent

Vanmiddag vond de eerste wedstrijd van de CrossCup plaats, namelijk de CCrelays te Gent. Ik startte er bij de seniores, samen met 2 dames uit mijn club. Onze opdracht bestond uit 1350m(Machteld), 1500m(Isabel) en 3000m(ikzelf). Machteld en Isabel brachten me op een 23e plaats. Ik startte, zoals afgesproken, eerder rustig en kwam zo goed op gang. Na een paar mensen ingehaald te hebben, kwam ik na 22'10 als 20e over de finishlijn.

Ik ben tevreden over mijn lopen, ik heb de 3000m verstandig opgebouwd en heb toch nog wat mensen kunnen inhalen. Voor mij was vandaag nog een bevestiging dat we goed bezig zijn.. Ik zie al uit naar de volgende cross: over 2weken in Mol! Ook nog een dikke merci aan mijn 2 teamgenootjes die samen met mij een ploegje wilden vormen =).

Met dank aan Chris de Haes

cc_gent_086

 Opwarmen samen met Evelien

cc_gent_095 =)

20:16 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-10-08

Cross te Wommelgem

Zoals eerder vermeld ging ik gisteren mijn eerste cross doen van het seizoen (=mijn eerste cross als senior) en dat op de plek waar ik thuis mijn meeste duurloopjes afwerk: het fort van Wommelgem. De JSM- vrouwen kregen de opdracht om 3km te lopen en dat in 1pisteronde, een kleine ronde gevolgd door een grote ronde.

Tijdens de opwarming zag ik dat er meer goed volk was dan verwacht, Evy Hens en Karen Peeters had ik er bijvoorbeeld al helemaal niet verwacht! Rustig blijven in het begin was de boodschap...

Als het startchot ging, startte ik in mijn eigen tempo.. Ik liep dan 4e dame, maar doordat de eerste 3 al direct afdraaiden voor een kleine toer te beginnen en ik rechtdoor ging om de pistetoer te lopen, liep ik plots als eerste! Dan maar rustig eigen tempo behouden... Zo liep ik tot het einde van de kleine toer alleen op kop, daarna kwam Evy bij me, ze legde een hoog tempo op en ik volgde tot halfweg de grote toer. Dan moest ik een klein gaatje laten... Maar omdat ik zag dat het op een bepaalde hoogte bleef hangen, hield ik er de moed in. Evy keek ook regelmatig achterom zodat ik het vermoeden kreeg dat zij het wat lastig begon te hebben. Op een 400m van de aankomst deed ik een kleine versnelling waardoor ik plots veel dichter kwam, dan stonden er wat supporters (oa Erwin en Rudy) die me toeriepen dat het nog kon, dat ik moest blijven geven... Dus doe ik een extra versnelling en ja hoor! Ik geraakte erbij, erover... Ze pikte niet aan, ik versnelde nog wat en liep zo als eerste dame over de meet!

Ik ben erg tevreden over het resultaat! Niet enkel de trainingen gaan goed, het komt er nog eens uit op wedstrijden.. Het zit blijkbaar zowel conditioneel als mentaal goed! :)

Op naar de volgende!!

 

09:12 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-10-08

Crossteamweekend te Hofstade

Dit weekend vond het Crossteam- weekend plaats te Hofstade.
We hebben er in groep kunnen trainen, wat ik niet gewend ben maar wel erg aangenaam vind! Ik vond het een zeer aangename ervaring, ik heb me goed geamuseerd.. Zowel tijdens als buiten de trainingen :) Ook heb ik wat mensen beter keren kennen, wat ook altijd prettig is! :)
Voor mij dus zeker voor herhaling vatbaar!!

De crossjes kruipen stilletjes aan dichter en dichter bij... Ik heb er alvast veel zin in!Mijn winterplanning ziet er voorlopig als volgt uit:
Volgende week zaterdag een cross in het eigen Wommelgem
Week erna de CC Relays te Gent,
2 weken nadien de CC te Mol
2 weken nadien de cross te Tilburg
Dan de week daarna Roeselare! (=selectiewedstrijd EK)

Ik ga er een lap op geven! ;)

 

07:50 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-10-08

10 mijl als doorgedreven training

Gisterenmiddag stelde papa voor om de geplande training (een duurloop met wat snellere stroken in) te vervangen door een 10 mijl op de Knoeselloop te Broechem. Het zou dan een doorgedreven training worden, het was ook mijn eerste keer dat ik een 10 mijl zou lopen... Dus om me zeker niet te overlopen, was besloten dat ik met de hartslagmeter zou starten. Het leek me wel eens leuk om een 10 mijl te lopen, en dit zou dan in groep zijn... Vind ik aangenamer dan het altijd alleen lopen tijdens duurlopen.

Dus trokken we naar Broechem om er om half 5 van start te gaan. Om de 16.090km te volbrengen moesten we eerst een klein toertje lopen, gevolgd door 4 grotere toeren. Ik zat vanaf de start in een mooi groepje, de eerste 2grote toeren heb ik nog naar mijn harstlag gekeken... Maar daarna riep pa dat ik gewoon moest volgen bij de groep. Dit deed ik dan ook en de laatste toer kon ik zelfs nog goed versnellen zodat ik in ongeveer 1h06'30 aankwam. De gemiddelde hartslag komt overeen met de hartslag van een snelle duurloop, want me dus erg tevreden stelt! Ook was het gevoel erg goed, ik had geen problemen met het tempo en ik kon zelfs een mooie negatieve split lopen, de tussentijden waren namelijk: 3'14 (kleine toer) en voor de grote 16'03, 15'58, 15'35, 14'54, over de aankomststrook heb ik dan nog 44" gedaan wat het totaal op die 1h06'30 brengt.

Ik denk dat dit wel bewijst dat al de probleempjes van vorig jaar achter de rug zijn. Dit geeft me echt wel goede moed om goed te blijven trainen... :)

Mijn volgende wedstrijd zal de cross 'van de Vriendeclubs' zijn in Wommelgem, de 18e oktober. Maar eerst volgend weekend het Crossteamweekend te Hofstade, hier zie ik echt wel naar uit! :)

 

09:17 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |