19-10-08

Cross te Wommelgem

Zoals eerder vermeld ging ik gisteren mijn eerste cross doen van het seizoen (=mijn eerste cross als senior) en dat op de plek waar ik thuis mijn meeste duurloopjes afwerk: het fort van Wommelgem. De JSM- vrouwen kregen de opdracht om 3km te lopen en dat in 1pisteronde, een kleine ronde gevolgd door een grote ronde.

Tijdens de opwarming zag ik dat er meer goed volk was dan verwacht, Evy Hens en Karen Peeters had ik er bijvoorbeeld al helemaal niet verwacht! Rustig blijven in het begin was de boodschap...

Als het startchot ging, startte ik in mijn eigen tempo.. Ik liep dan 4e dame, maar doordat de eerste 3 al direct afdraaiden voor een kleine toer te beginnen en ik rechtdoor ging om de pistetoer te lopen, liep ik plots als eerste! Dan maar rustig eigen tempo behouden... Zo liep ik tot het einde van de kleine toer alleen op kop, daarna kwam Evy bij me, ze legde een hoog tempo op en ik volgde tot halfweg de grote toer. Dan moest ik een klein gaatje laten... Maar omdat ik zag dat het op een bepaalde hoogte bleef hangen, hield ik er de moed in. Evy keek ook regelmatig achterom zodat ik het vermoeden kreeg dat zij het wat lastig begon te hebben. Op een 400m van de aankomst deed ik een kleine versnelling waardoor ik plots veel dichter kwam, dan stonden er wat supporters (oa Erwin en Rudy) die me toeriepen dat het nog kon, dat ik moest blijven geven... Dus doe ik een extra versnelling en ja hoor! Ik geraakte erbij, erover... Ze pikte niet aan, ik versnelde nog wat en liep zo als eerste dame over de meet!

Ik ben erg tevreden over het resultaat! Niet enkel de trainingen gaan goed, het komt er nog eens uit op wedstrijden.. Het zit blijkbaar zowel conditioneel als mentaal goed! :)

Op naar de volgende!!

 

09:12 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Als je dit nog in de benen hebt op 400m van het einde dan mag je zeker met enige ambitie het nieuwe jaar beginnen!
Knap....terugkomen en er op en er over gaan....'t is niet velen gegeven.

Succes, tot zondag?

J & Co

Gepost door: Jörgen | 20-10-08

amai! Dikke proficiat met je eerste overwinning in het nieuwe seizoen ;)!

Dat ziet er goed uit :)

xXx

Gepost door: Evelien | 20-10-08

proficiat, goe begin!
liefs x

Gepost door: Charlotte | 20-10-08

direct prijs proficiat, van direct in de prijzen lopen, en dan nog op de hoogste trede. hopelijk wordt het een super winter voor je. in roeselare staan we zeker op het parcours, kom maar een babbeltje slaan.
groetjes, patricia.

Gepost door: patricia | 23-10-08

De commentaren zijn gesloten.