05-10-08

10 mijl als doorgedreven training

Gisterenmiddag stelde papa voor om de geplande training (een duurloop met wat snellere stroken in) te vervangen door een 10 mijl op de Knoeselloop te Broechem. Het zou dan een doorgedreven training worden, het was ook mijn eerste keer dat ik een 10 mijl zou lopen... Dus om me zeker niet te overlopen, was besloten dat ik met de hartslagmeter zou starten. Het leek me wel eens leuk om een 10 mijl te lopen, en dit zou dan in groep zijn... Vind ik aangenamer dan het altijd alleen lopen tijdens duurlopen.

Dus trokken we naar Broechem om er om half 5 van start te gaan. Om de 16.090km te volbrengen moesten we eerst een klein toertje lopen, gevolgd door 4 grotere toeren. Ik zat vanaf de start in een mooi groepje, de eerste 2grote toeren heb ik nog naar mijn harstlag gekeken... Maar daarna riep pa dat ik gewoon moest volgen bij de groep. Dit deed ik dan ook en de laatste toer kon ik zelfs nog goed versnellen zodat ik in ongeveer 1h06'30 aankwam. De gemiddelde hartslag komt overeen met de hartslag van een snelle duurloop, want me dus erg tevreden stelt! Ook was het gevoel erg goed, ik had geen problemen met het tempo en ik kon zelfs een mooie negatieve split lopen, de tussentijden waren namelijk: 3'14 (kleine toer) en voor de grote 16'03, 15'58, 15'35, 14'54, over de aankomststrook heb ik dan nog 44" gedaan wat het totaal op die 1h06'30 brengt.

Ik denk dat dit wel bewijst dat al de probleempjes van vorig jaar achter de rug zijn. Dit geeft me echt wel goede moed om goed te blijven trainen... :)

Mijn volgende wedstrijd zal de cross 'van de Vriendeclubs' zijn in Wommelgem, de 18e oktober. Maar eerst volgend weekend het Crossteamweekend te Hofstade, hier zie ik echt wel naar uit! :)

 

09:17 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ziet ge wel da et goe komt ;)!
ni panikeren :) das voor niks nodig.

xx

Gepost door: MLE | 05-10-08

Knap Die rondetijden beloven alvast veel goeds! Knap gedaan over zo'n afstand.
Veel succes volgende week en op naar het cross seizoen!

Groetjes,
Jörgen

Gepost door: Jörgen | 06-10-08

De commentaren zijn gesloten.