16-09-08

BK jun 5000

Ondertussen is het academiejaar terug begonnen en zit ik nu dus tijdens de schooldagen in Geel om er ergotherapie te volgen. Maar de allerlaatste dag van mijn vakantie vond nog de belangrijkste van het hele zomerseizoen plaats, namelijk het belgisch kampioenschap voor junioren en beloften.

Deze wedstrijd vond plaats te Herve, en ik had er de 5000m uitgekozen. Er waren  nog 8 andere junioren en 3 beloften meisjes die deze keuze hadden gemaakt en zo stonden we met 12 aan de start.

Omdat dit een kampioenschap was, had ik een redelijk taktische koers verwacht (ik had er misschien wel (iets te hard?) op gehoopt!) maar dit was totaal verkeerd ingeschat: Saartje van Bockstal legde van de eerste meters een stevig tempo op. Zij werd kort gevolgd door Charlotte Vandewalle en Lynn De Coninck. Ik liep in 5e stelling denk ik (Jolien Boonen zat er nog tussen, als ik me alles goed herinner), zo kwam ik de eerste km door in ongeveer 3'34. Hoe meer toertjes we liepen, hoe groter het gat werd met de koplopers (die ook het podium zullen inpakken).
Na nog een kilometer in dezeflde positie te hebben gelopen, riep mijn pa/trainer dat ik mocht overnemen als ik me goed voelde... Ik voelde me op dat moment nog enorm fris, dus ik was blij dit te horen en nam over. Deze koppositie van het achtervolgende groepje heeft echter niet zo lang geduurd, want Jolien Boonen, Evelien de Haes en Evelien Vanheck kwamen over me. Bij die eerste 2 lukte het niet om aan te pikken, bij de laatste wel. Zo liep ik de verdere wedstrijd uit, met af en toe eens over te pakken van Evelien Vanheck. Jammer genoeg voelde ik me niet meer echt goed naarmate de wedstrijd vorderde, ook kreeg ik wat last van mijn maag.
Ik moest nog goed versnellen om Evelien Van heck voor te blijven in de laatste 100m, zo kwam ik dus als 6e juniore aan in een tijd van 18'41.

En zo zit mijn zomerseizoen er op! Het was me een kwakkelseizoen, maar ik voel me veel beter als in het begin ook zijn de trainingen geen probleem meer. Ik heb nu 2 weken relatieve rust, er gaat nog wel een beetje gelopen worden om niet alles te verliezen en om bezig te blijven (want 2 weken NIETS lopen is echt wel te veel gevraagd voor mij ;)).

Ik kijk al uit naar de crossen! We gaan er een lap op geven bij de beloftes!

Hieronder enkele foto's (met dank aan Jörgen Lammens!)

BK5000B
Zenuwachtige Leen aan de start

BK5000C
Goed meevolgen in achtervolgend groepje
bk5000F1

 

 

17:07 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Je hebt dat toch goed gedaan :)!
Mss had je wat te veel last van de zenuwen.. maar dit is nu allemaal achter de rug, hop nu naar de crossen.. en daar gaat leen terug vlammen he?!

xXx

Gepost door: Evelien | 16-09-08

proficiat met je 6de plaats :)
& veel succes deze winter x

Gepost door: carolien | 16-09-08

knap! dat ze wachten tot de crossen
dan is ons Leentje daar weer;)

Gepost door: Thomas | 16-09-08

Bravo, à bientot.

Gepost door: Thomas | 17-09-08

proficiat met je zesde plaats x toch mooi hoor, na je 'kwakkelseizoen' : ). je komt er stilaan weer helemaal door!

tot op de crossen, meisj xx

Gepost door: Charlotte | 18-09-08

Tegen de crossen ga je er volledig staan Leen!
En wist je dat je schattig was met uw 2 staartjes :o.

xx

Gepost door: MLE | 21-09-08

De commentaren zijn gesloten.