31-08-08

FC Merksem

Gisteravond heb ik een 3000m gelopen te Merksem, we mochten om 20u50 van start gaan.

Omdat ik zag dat er veel snelle meisjes meededen, had ik me voorgenomen om behouden te starten, de eerste groep zeker te laten gaan. Dat gebeurde ook zo, ik vond algoed een meisje waar ik kon bijblijven en zo liep we een eerste km van 3'33, een mooi tempo dus. Alles voelde toen nog goed aan... Wanneer we Jolien Boonen inhalen, blijft zij ook volgen. Ongeveer in de helft moet ik een gaatje laten, Jolien komt dan voorbij mij en ik probeer nog aan te klampen. Dit lukt nog eventjes, we halen ook Charlotte Vandewalle in... Ook zij klampt aan, maar jammer genoeg moet zij even daarna opgeven (veel beterschap met je kuit!).

Ik ben nu ondertussen al helemaal gelost en loop de rest van de wedstrijd alleen verder om aan te komen in 10'52 (Wat een seizoensbeste betekent).
Het belangrijkste is dat het terug echt beter draait dan in het begin van de zomer!

Ook mijn broer, Erwin, heeft gisteren in Merksem gelopen. Hij deed er mee aan de 1500m. Tijdens de opwarming was er wat verwarring wanneer hij zou moeten lopen, waardoor hij geen ideale voorbereiding had. Tijdens de wedstrijd kon hij zich toch rustig houden en zo op het late uur naar een pr van 4'01"99 lopen.

Foto's volgen nog indien ik er te pakken krijg...

Mijn zomerseizoen ziet er voor de rest nog als volgende uit: Nu nog een weekje goed doortrainen, zaterdag een strateloop van 10 km, dan een zeer rustig weekje om dan (hopelijk) te knallen op het BKjun 5000m op 14sept!

09:07 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-08-08

2 mijl te Edegem

Gisterenavond stond er voor mij een 2 mijl op het programma, deze wedstrijd vond plaats in Edegem. Voor de opwarming kwam Nele Cools me plots vragen of ze misschien moest hazen, natuurlijk sloeg ik dit aanbod niet af!
Het plan was om toertjes te lopen van 1'15 (de piste van Edegem is 350m lang), dit zou me naar een tijd van 11'30 moeten leiden op 3216m; doorkomen in ongeveer 10'45 op 3000.

We stonden om 22u30 met 4 dames aan de start om te starten op de 2mijl. Het was een aangenaam loopweertje: windstil, beetje fris om stil te staan... Maar voor het lopen goed, enkel de mist was wat lastig (Je kon niet naar de overkant van de piste kijken, zoveel mist was er).

Nele nam van in de start de kop en ik ging erachter aan.. De eerste toer kwamen we door in 1'10, de 2e was 1'17, dan 1'13, 1'15 en 1'18. Nele werd moe en ging opzij, zo stond ik er voor de resterende 4 toeren alleen voor. Ik dacht dat ik versneld was, maar ook ik liep toertjes van 1'18-'19-'20 om dan aan te komen in 11'42.

Dit betekent een nieuw pr (het eerste van dit seizoen, eindelijk!). Vorig jaar liep ik half mei in Mechelen op mn eentje naar 11'48...

09:12 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-08-08

 

Gisteren heb ik mijn eerste wedstrijd na de stage afgewerkt, het werd een 1500m te Burcht. Omdat er zo weinig kandidaten waren voor deze afstand, werden alle categorien van de vrouwen bij elkaar gezet in 1 reeks.
Ik denk dat de schrik om compleet stil te vallen er nog steeds in zit, want ook ditmaal startte ik erg traag... Ik bleef tot 400m in de groep waardoor ik na 1 toer doorkwam in 1'25. Hierna vertrok ik en liep ik een regelmatig, goed aanvoelend tempo om dan aan te komen in ongeveer 5'05.

Natuurlijk is dit niet echt een goede tijd, maar ik ben wel tevreden over de manier waarop het gelopen is. Ook had ik gevoel dat ik dat tempo nog wel eventjes kon lopen... Volgens mij belooft dat dan ook wel voor de langere afstanden, en die zijn voor mij belangrijker dan een snelle 1500m tijd.

Nu nog een paar daagjes trainen om dan de 22e aan te treden aan de 2mijl te Edegem.

Ook nog even vermelden: de 15e vond in Vilvoorde het Vlaams Kampioenschap voor kadetten en scholieren plaats. Mijn broer Erwin, die al 3 keer 2e eindigde op het VKkad&schol, heeft er zijn eerste Vlaamse titel kunnen binnen halen en dit op zijn 2000ST. Hij liep van in het begin op kop, maakte mooi tempo en liep zo naar een tijd van 6'08 (en dit met niet al te goede benen!!).

 

19:26 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-08-08

Terug in België

Ik ben sinds eergisterenavond terug aangekomen in België, na 2 zalige weken St Moritz! Ik heb er goed kunnen trainen, er is een goede conditionele basis gelegd door de vele vooral tragere kilometers.
Ook het weer was ideaal, het zonnetje deed goed zijn best en om te lopen was het dan ook vaak ideaal. Over het eten kan ik ook zeker niet klagen, ook waren er een paar Pekinggangers aanwezig in Sankt Mortiz om er hun laatste voorbereidingen af te werken, dat kan bij mij wel als motivatie tellen... Zo waren het dus 2 heel goede weken.

Mijn eerste wedstrijd volgt morgen al: een 1500m te Burcht. Omdat ik wel vooral trage kms heb gedaan en ik nog een terugval kan krijgen na de stage, weet ik niet goed wat ik kan verwachten... Maar mijn best zal ik zeker doen! =)
Na deze 1500 staat er nog een 2 mijl te Edegem op mijn programma. Mogelijk ga ik ook naar FC Merksem om er een 3000m te lopen (maar dit enkel als er mensen meedoen die ongeveer mijn niveau zijn zodat ik niet heel de tijd alleen achter de groep moet lopen-vorig jaar was de laatste aankomst 3000m vrouwen ongeveer 10'05 & dit is voorlopig nog net iets te hoog gegrepen).

Als laatste wedstrijd staat natuurlijk het BK jun op het programma, daar wil ik er staan. Ik kijk er alvast al naar uit.

09:16 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |