22-07-08

wedstrijdweekendje

Afgelopen weekend heb ik 2 wedstrijden afgewerkt; de zaterdag een 400m te Aartselaar en maandag een 2000m te Burcht. Beide wedstrijden werden wat verstoord door de weersomstandigheden: in Aartselaar heel erg veel wind (met een vliegend tentje tot gevolg), in Burcht viel de wind nog wel mee... Maar was het onophoudelijk regenen de spelbreker (vooral dan vóór het opwarmen om niet te koud te krijgen, tijdens de wedstrijd zelf kan me dat niet zoveel maken).

Over de 400m kan ik het kortste zijn, dat was namelijk gewoon niet goed! Met een tijd van 66"45 kan ik niet tevreden zijn. Ook al is dit verre van mijn specialiteit, ik had echt wel een pak beter verwacht.

De openingsmeeting van de nieuwe piste in Burcht was een groot succes, wat wel wat vertraging veroozaakte. Ik denk dat ik ongeveer een uur na planning van start ben mogen gaan. Algoed werden de 2000'en wel als AC reeksen gelopen.
Ik had mij voorgenomen om vooral niet te snel te starten, de schrik om compleet stil te vallen zat er nog serieus in. Zo startte ik in 3e positie, achter een seniore die er onmiddelijk vandoor ging en een kadet die bij de eerste probeerde aanpikken. Zo kwamen we de eerste toer door in 1'18, mooi tempo dus... Niet te traag, maar ook zeker niet te snel. De kadet had ondertussen moeten lossen bij de seniore en ik ben iets te lang achter haar blijven zitten, met een erg trage tweede toer van 1'30 tot gevolg. Eens ik erover ging, ben ik wel wat kunnen versnellen. Zo zag ik mezelf elke toer naderen bij de eerstlopende... Bij het ingaan van de laatste toer riep papa dat ik nog 1'18 had om onder de 7' te geraken, ik versnelde dus met zowel de seniore in mn gedachte als de tijd onder de 7'. Ik haalde de eerste bij iets voor de laatste rechte lijn en kwam aan in 6'59.

Ik weet ook wel dat dit nog geen tijd is, maar ik ben tevreden dat ik terug mijn laatste toer kon doen zoals hij hoort te zijn, een stevige versnelling. Het tempo daarvoor is volgens mij vooral een kwestie van training, waar we volop mee bezig zijn :).

De volgende wedstrijd wordt een steeple, de 29e juli te Oudenaarde! Ik heb dus nog een weekje tijd om de loopconditie wat aan te scherpen.
De nacht na Oudenaarde vertrek ik samen met broer Erwin, mama en papa naar St Moritz om er 2weken te eten, slapen & trainen! (zalig toch!!?)
Er zullen in St Moritz vooral veel trage kms worden afgewerkt, het resterende zomerseizoen zal in het teken staan van 'de lange afstand' met een paar 3000'en op het programma, mss een strateloopje en op het BKjun natuurlijk de 5000m!

09:22 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hoi,

Proficiat met je wedstrijd van gisteren
Véél succes nog

x

Gepost door: Thomas Steffens | 22-07-08

Proficiat leen! Rustig blijven en alles komt dik in orde ;)

xXx

Gepost door: Evelien | 22-07-08

Jaja
Wat doet die Leen daar gisteren seg.
:o :o :o
Nee super laatste toer.
Proficiat.

xx

Gepost door: MLE | 22-07-08

proficiat met je overwinning van maandag! die supertijd komt wel nog!
Leef je maar eens goed uit op je stage, dan komt waarschijnlijk alles héél gauw in orde ;-).
tot de volgende ! x

Gepost door: Charlotte | 23-07-08

goed gelopen in Oudenaarde, we waren aandachtig toeschouwer (steeple) in Oudenaaarde, doe zo verder

Gepost door: chris en timo | 31-07-08

De commentaren zijn gesloten.