29-06-08

PK Steeple


Gisteren was het tijd voor het Provinciaal Kampioenschap Steeple van Antwerpen. Ik keek al een paar maanden uit naar mijn steepledebuut en gisteren was het dan zover.

De JSM stonden met 3 aan de start (allemaal juniores, 2 van Antwerpen en ééntje van Vlaams Brabant), ik was dus op voorhand zeker van een medaille! :p
Van in de start nam de Vlaams Brabantse, Goedele Vanherentrijk (DCLA), de leiding en ik zette me in haar spoor. Omdat haar techniek beter is dan die van mij, verloor ik vooral aan de waterbak steeds wat terrein op haar… Ik probeerde dit dan direct goed te maken door een kleine tussenspurt in te zetten (dit heeft me heel wat krachten gekost). We kwamen nog met zijn tweeën door in 3’45 bij de eerste km, maar een 200m verder moest ik lossen bij de Leuvense. Het gat werd steeds groter en zo kwam zij aan in 11’45 en ik in 12’05, Tinneke Van Hove (AVZK) werd tweede juniore van Antwerpen.
J

Ik kan wel tevreden terug kijken op mijn eerste steeple, er zijn ook nog heel wat werkpunten: de balken waren wel goed, maar bij de waterbak had ik niet zo een goed gevoel. En ook mijn loopconditie kan beter, dus er zit volgens mij nog wat marge op!
Het was een leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar! :)

Ook mijn broer, Erwin Leysen, heeft meegedaan aan het PK steeple. Hij heeft mooi gedemonstreerd hoe mijn overschrijdingen zouden moeten worden en won zijn 2000ST in 6'08 na een solowedstrijd met een 'trage' eerste km van 3'06.

Foto's met dank aan Angélique Bassleer

 

P1010703

P1010700

12:21 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Hoi! ey leenemans:) ten eerste nogis proficiat!:) ge hebt da voor uwe eerste keer heel goed gedaan en nog wa traine op het waterbak gedeelte en da komt goe:) nu na de examens hebde tijd zat om goe te gaan traine dus da komt allemaal nog dik in de sjakos:) en amaai ook nen dikke proficiat voor uwe broer wa had deje gegeten?:D
da was echt schone steeple om naar te zien !:)
ik ben er van overtuigd dat het in de genen zit en leen dat ook ga kunne dus nog flink traine en u volgende steeple kommek wel supporteren!!!:)
x

Gepost door: Tinne | 29-06-08

Proficiat ! Toch al een fantastische prestatie hoor !

Gepost door: Troetel | 29-06-08

Voor je eerste keer is dit heel erg goed!
Je mag r zkr fier op zijn ;)
Een dikke proficiat en nog veel succes :)
x

Gepost door: carolien | 03-07-08

knap proficiat met jou prestatie leen.
balken liggen mij niet.zou er zelfs nie over kunnen.
proficiat!!!
groetjes patje x

Gepost door: patricia | 04-07-08

mooi hoor, je debuut op de steeple!!
veel succes met je verdere trainingen en wedstrijden meisje,
tot gauw !

liefs

Gepost door: Charlotte | 04-07-08

De commentaren zijn gesloten.