04-02-08

PKcross te Essen

Gisteren vond het PKcross Antwerpen plaats in Essen. Ik had er op voorhand veel zin in, maar wist niet goed wat te verwachten. Ik rekende op concurrentie van Sofie van Accom (ACHL), Nele Cools (Brabo), Jolien Boonen (ACHL) en Evelien de Haes (HULS). Ik verwachtte mezelf op een tweede plek (achter Sofie). Mijn verwachtingen zijn deels uitgekomen: ik ben tweede geworden bij de juniores, maar achter een andere meid van ACHL, namelijk Jolien Boonen. Ik heb me volledig in de wedstrijd gegeven, dus was Jolien de betere vandaag (waarvoor proficiat hé, echt knap hoe zij haar wedstrijden opbouwt en er een knallende laatste toer kan uitpersen!). Ik kan dus niet ontevreden zijn, maar ik vind het wel jammer dat ik geen provinciale kampioene ben geworden, want het zag er lange tijd naar uit dat dit zou lukken.

Ik startte goed mee, ik had besloten om zoals in Hannuit gewoon op mezelf te starten en vooral niet te snelle start mee te nemen. Maar blijkbaar had niemand echt zin in een echte snelle start en zo vormden we een groepje met masters als Maria Vrankx, Gudrun Koppen en Els van Hooydonck en juniores als Sofie van Accom, Nele Cools, Jolien Boonen, Evelien de Haes en (Mar)Leen Leysen. Master Murielle de Winter was er al vrij vlug op haar eentje vandoor, ik heb haar tijdens de wedstrijd ook niet echt gezien.

Ik weet niet juist wat er achter mij gebeurd is, maar ik denk dat ik vrij vlug enkel met Nele Cools en de masters op weg was. Ik denk dat ik in de tweede (van 1 kleine en 2 grote toeren) heb overgepakt van Nele en zo blijven volgen bij de masters, wat volgens mij verrassend goed ging, ik moest niet aanklampen.. Kon goed volgen en dit terwijl deze masters in andere wedsrtijden een maatje te straf leken, ze liepen waarschijnlijk dan ook niet op hun limiet omdat zij onder elkaar de medailles moesten verdelen, maar goed. Tijdens deze tweede toer, moest Nele lossen. Zo liep ik dus als eerste en enige juniore bij de masters. Toen zag het er goed uit, ik had nog een goed gevoel en het gat tussen de andere juniores was redelijk groot. (Nele Cools als tweede, Jolien Boonen als derde, Evelien de Haes als vierde is me verteld).

Bij het begin van de laatste toer versnelden Maria en Els, Gudrun kon niet meer mee en ik kreeg het op mijn beurt lastig om bij Gudrun aan te klampen. Ik wilde er echter alles aandoen om een goed tempo te blijven lopen, want ik had van mij vader te horen gekregen dat Jolien begonnen was met haar inhaalrace! Ik bleef dus maar vechten om Gudrun te blijven volgen, in de hoop dat het gat met Jolien groot genoeg zou blijven. Dit was geen gemakkelijke opdracht, zeker niet met opkomende steken en benen die precies niet meer meewilde. In de laatste halve toer was het dan zover: ineens liep Jolien naast en voor me. Ik heb nog geprobeerd om aan te klampen, maar haar tempo lag zo hoog (of het mijne zo laag) dat ik niet meekon en ze moest laten gaan. Ik wilde nog proberen, maar mijn lichaam vond precies dat het genoeg geweest was.

Zo werd ik dus tweede juniore achter de sterke Jolien Boonen. Nele Cools werde derde, Evelien de Haes vierde. Sofie van Accom gaf na een ronde op door gezondheidsredenen (veel beterschap Sofie! :)).

Met dank aan Chris de Haes en papa Laporte voor de foto's ;)
PK_Essen_030
Leen concentreert zich voor de start :)

PK_Essen_035
De eerste meters
PK1
Eerste toer: Nele & ik, Jolien en Evelien.
PK_Essen_061
Samen met de masters en juniore Nele Cools.
PK_Essen_071
Begin laatste toer: vechten op bij Gudrun te blijven, Jolien komt er aan.
PK_Essen_081
Jolien haalt in
PK_Essen_097
Podium

Het volgende waar ik naar uitkijk is de gezamelijke training van het Crossteam '08, dat morgen plaatsvindt te Herentals. Dit zal ongetwijfeld een leuke ervaring worden! Mijn volgende wedsrtijd is nu zondag, de laatste CCmanche te Dour!

Ook wil ik nog eens even de mensen bedanken die zo enthousiast voor me geroepen hebben! Ook het applausje bij het betreden van het podium deed deugd ;)
& Excuseert voor de lezer als mijn verslag een beetje warrig is, maar een verslag schrijven over een wedstrijd die je niet gezien hebt is knap lastig! :)

Toch ook nog even vermelden: mijn 'kleine' broer Erwin heeft gisteren zijn favorietenrol kunnen waarmaken en vlot Provinciaal Kampioen bij de scholieren ('91)kunnen worden, proficiat!

PK_Essen_009
Erwin in actie! :)

09:42 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

proficiat! Hallo!
Mooie prestatie daar in Essen!
Leuk dat je nu ook een blog hebt. Nog super veel succes in de volgende wedstrijden, en 't zal waarschijnlijk tot morgen zijn, in Herentals =)

liefs, Charlotte x

Gepost door: Charlotte | 04-02-08

Ja proficiat met je 2de plek, en je broer met zijn titel!
Tevens voor mij, tot morgen=)!

Gepost door: Koen | 04-02-08

pk leen! Je hebt bewezen dat je echt wel ZO sterk bent! En je hebt er alles uitgehaald! Je was die titel waard, maar Jolien was ietsje sterker.
Proficiat met je verdiende 2de plaats!

Tot morgen ;) we gaan os daar keer goe amuseren..

Xxx

Gepost door: Evelien | 04-02-08

De commentaren zijn gesloten.