24-03-10

Bk

Met enige vertraging hier een kort stukje over het BK. Over mijn BK kan ik erg kort zijn, ik kon namelijk wegens ziekte niet deelnemen... Na Dour had ik door de koude en dergelijke een verkoudheid opgelopen die maar steeds erger werd en uiteindelijk de diagnose van een bronchitis en sinusitis kreeg. Ik heb een kleine 2weken nodig gehad op volledig uit te zieken, maar ondertussen ben ik terug begonnen met de opbouw voor het zomerseizoen!!

Het niet deelnemen aan mijn wedstrijd maakte wel de mogelijkheid vrij om volledig te supporteren en in te leven in Erwin zijn wedstrijd, wat voor een keer ook leuk was! Ik was zelf erg zenuwachtig in zijn plaats, ook tijdens dat hij aan het lopen was... Ik had er wel vertrouwen in dat hij het goed zou doen, maar wanneer Mats enkele keren overnam ging mijn hartje toch wel sneller slaan!
Uiteindelijk kwam de beslissing pas in de laatste berg, Erwin wist er dus duidelijk de spanning in te houden!
Maar hij kon als eerste over eindmeet lopen, en is nu dus Belgisch Kampioen Veldlopen bij de Juniore Mannen!! :) Als bonus bovenop won hij ook het CCklassement! (Ik kon mijn 2e plek bij under 23 behouden en zo konden we met zijn allen naar de prijsuitreiking later die avond)

Hier wat foto's van Erwin zijn wedstrijd/podium en de CC prijsuitreiking

BK Oostende 2010003
Met dank aan de supporters van Antwerp Athletics!!

BK Oostende 2010010

BK Oostende 2010019

BK Oostende 2010026

BK Oostende 2010030

BK Oostende 2010033
Laatste rechte lijn =) =)
BK Oostende 2010038

BK Oostende 2010052

BK Oostende 2010065


Groetjes en tot in de zomer!

22:20 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-03-10

CC Dour


Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan de voorlaatste CC manche van dit winterseizoen, deze vond plaats in Dour.
Er was wel wat regen voorspeld, wat ik zeker niet erg vond want dit maakt het parcours alleen maar crossiger... Maar dat het zo een stormweer ging worden had ik zeker niet verwacht! Heel het parcours was omgetoverd tot een modderpoel, en het bleef maar regenen. De wind zorgde dan ook nog voor heel wat gebibber voor de start, en maakte het tijdens de wedstrijd nog maar eens extra zwaar! Ook bleven er nog maar een paar paaltjes, hekken en linten overeind op het parcours, waardoor het niet altijd even duidelijk was welke weg er bedoeld werd.

Maar ondanks deze extreme weersomstandigheden stond er toch nog een mooi groepje vrouwen aan de start, waarvan er 36 de eindmeet haalden.

Ik had de raad gekregen om behouden te starten en pas de laatste toeren stevig te versnellen, zodat ik wat krachten kon sparen in het begin van de wedstrijd.
Met deze gedachte startte ik dan om 2u aan de 6500m over 4 grote toeren. Ik startte rustig en zat in een groepje. Tijdens de eerste toer kon ik al wat mensen inhalen en ook in de 2e toer ging het goed. Tot ik achteraan op het parcours bij het afdalingetje mezelf ineens tegen de grond voelde gaan... Wat verschoten sta ik gauw op en loop ik zo goed mogelijk verder, het duurde wel even voordat ik mijn tempo terug beet had en ondertussen was ik terug ingehaald door mijn dichtste achtervolgster, Liesbeth Vandevelde (AVMO). Tijdens het lopen had ik af en toe last van mijn rechterheup en voelde ik wat steken rechts tussen mijn ribben bij het diep ademhalen, maar wat me vooral bezig hield was dat ik persé voor Liesbet wilde eindigen en ik bleef dus maar proberen om het tempo hoog te houden.
In de 3e toer kwamen we steeds dichter op een meisje van ALCO (waar ik in Hannuit vlak achter geeindigt was), in het begin van de laatste toer was ik er dan ook bijgeraakt en lukte het me om er van weg te lopen. Ondertussen was Liesbet ook moeten lossen en liep ik mijn laatste toer wat afgescheiden. Maar echt gerust was ik nog niet, ik had schrik dat Liesbet nog voor een verrassing kon zorgen en ik probeerde dus een paar keer wat te versnellen... Dit lukte wel, maar een groot gat kon ik niet maken. Ik was heel blij toen ik over de finish liep als 18e, voor Liesbet en het meisje van ALCO! :)

Aangekomen zag ik dat mijn kniën serieus openlagen van het vallen! Ook waren ze wat beginnen opzwellen, vlug naar de EHBO post dan maar!
De rechterknie geeft geen problemen meer, de linkerknie trekt nog wat door de vele wondjes,... Maar niets ernstig, dus daar ben ik al blij om!

Om half4 mochten de junioren jongens ook nog van start gaan, hun wedstrijdafstand werd wel wat ingekort door de weersomstandigheden... Zo kreeg Erwin 3 grote toeren in plaats van 4 voorgeschoteld. Erwin liep een sterke wedstrijd en bleef goed vechten voor zijn plaats. Zo eindigde hij 2e na een erg sterke Thomas De Bock, hiermee behoudt hij zijn leiderspositie in het CCklassement!

Nu rest er nog 1 wedstrijd deze winter, namelijk het BK cross over een 11 dagen!

Hier alvast 1 foto, gemaakt door Jörgen Lammens

 DSC_4441

21:47 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-02-10

CC Hannuit

Vorige zondag, 14 februari, nam ik deel aan de CC manche te Hannuit.
Omdat het winterse weer volop had toegeslagen, vertrokken we ruim op tijd in Wommelgem. Zo waren we zeker op tijd in Hannuit.
Na eventjes de warme cafetaria opgezocht te hebben ging ik samen met pa het parcours eens afstappen. Het was de eerste keer dat de wedstrijd op deze nieuwe locatie plaatsvond... Een verkenning was dus zeker nuttig!
Tijdens het afstappen van het parcours kreeg ik er erg veel zin in, het beloofde een zware cross te worden met een aantal bergjes en een erg hobbelige ondergrond.

Om 14u mocht ik dan van start gaan, ik startte rustig maar ik voelde me van in het begin erg goed en schoof dus tijdens de eerste ronde al wat plaatsen op. Ook in de toer erna voelde ik me zeer sterk, ik kon goed meedraaien en het zag er allemaal zeer mooi uit! In de 3e toer kreeg ik echter wel een dipje en moest ik het meisje van ALCO laten lopen. Na eventjes haalde een andere dame me in, bij haar heb ik wel kunnen aanklampen en kwamen we samen terug wat dichter op de anderen. De 4e en laatste toer was nog erg zwaar, maar ik kon nog een beetje versnellen, en zo kon ik nog erg dichter komen bij de meisjes voor mij... Ik heb wel niemand meer kunnen inhalen, maar het stemde me wel tevreden dat ik toch nog kon versnellen.

Ik ben zeker tevreden met het resultaat! Ik voel me elke week sterker en beter worden, zo mag het zeker nog een 3weken doorgaan :) :)

Foto's volgen nog als ik er te pakken krijg...

Tot in Dour!

21:37 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-02-10

PK Cross te Mechelen

Vorig weekend vond het PK cross van Antwerpen plaats in Mechelen.
Omdat ik niet goed wist wat te verwachten (doordat het al tijdje geleden was dat ik nog gecrossed had + vlak na de examenperiode + goede concurrentie aanwezig), had ik niet echt een plaats of persoon in gedachte...
Wel had ik er veel zin in, ook het parcours zag er leuk uit: af en toe een modderstrookje en ook 3 heuveltjes per toer!

Ik startte achteraan in een kopgroepje van een 9 man voor 1 kleine en 3 grote rondes. Er vielen 1 voor 1 mensen uit de kopgroep en in de eerste grote ronde moest ook ik eraan geloven, ik moest een gaatje laten.
In het midden van die grote ronde kwam Vicky Liekens bij mij lopen... Zo liep ik niet de hele wedstrijd alleen verder.
Op het einde van de eerste grote moest ook Nathalie Lambrechts lossen, waardoor er nog een groepje van 3 (Kim Geypen, Katrien Verstuyft en Nele Cools... De latere top 3) overbleef, paar meter daarachter Els Rens gevolgd door Nathalie en dan ik en Vicky. 

In de 2e grote toer kon ik eventjes tot bij Nathalie lopen, maar dit kon ik jammer genoeg niet lang volhouden... De achterstand bleef daarna wel vrij stabiel.
Tijdens deze toer kon ik mij ook loswerken van Vicky, maar het gaatje werd niet echt groot... Ik was dus niet echt gerust!

In de laatste toer is er eigenlijk niet meer veel veranderd.. Ik ben wel een beetje kunnen versnellen zodat het gaatje achter mij een beetje groter werd, maar veel dichter op Nathalie kwam ik niet.

Zo kwam ik dus als 5e seniore over de meet! Ik had een goed gevoel over de wedstrijd, ik had een goed tempo kunnen aanhouden en ik heb kunnen blijven doorgaan die laatste toer terwijl ik het toch behoorlijk lastig kreeg. Het is duidelijk dat mijn basis goed is, nu heb ik nog een aantal weken tot het Belgisch om het allemaal wat aan te scherpen, ik heb er alvast zin in!!

Ik doe deze winter nog de overige CC's mee, Hanuit, Dour en BK. gedurende de periode voor het BK loop ik mijn eerste stage als ergo, ik hoop maar dat deze lange werkdagen nog te combineren zijn met trainen!

Hier nog wat foto's van het PK:
pk_jenthe_172

2005_0108PK-Cross-Mechelen0033
pk_jenthe_179

pk_jenthe_199

pk_jenthe_231

19:38 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-01-10

CC Hulshout

Zondag 3 januari was het tijd voor de volgende CC manche, dus trokken we naar Hulshout. Door de sneeuwval de avond/nacht voordien was heel het parcours wit gekleurd.

Ik startte om 14u voor mijn 6400m bij de seniore dames. Omdat ik de meisjes, waar ik de vorige crosscups dicht bij was, niet zag wist ik niet goed wie ik in 't oog moest houden en startte ik behouden. In de eerste van 4 toeren heb ik dan 4 dames ingehaald en bleef dan de rest van de toeren zo goed mogelijk tempo lopen om nog dichterbij de eerstvolgende dame te komen. Dit gat was nog wel erg groot, ik heb dus een hele wedstrijd alleen gelopen. Ik kon de laatste toer nog wat versnellen en zo een beetje dichter komen op de dame voor mij, maar de plekken bleven behouden... Zo kwam ik aan op een 27e plek.

Ik ben wel tevreden van mijn wedstrijd, het tempo dat ik liep lag alweer wat hoger dan de vorige crossen. Ik had ook een goed en soepel gevoel, enkel echt versnellen zat er precies nog niet in.. Maar daar wordt (na de examens) aan gewerkt, dat het tegen het BK echt goed zit.

Om 15u35 werd de start van de juniore mannen gegeven. Erwin stond er erg op gebrand om te winnen. Hij wist op voorhand dat hij nog 2 CC wedstrijden moest winnen om zeker te zijn van een CC klassementsoverwinning! Hij liep een heel erg sterke wedstrijd en kon zo winnen!! Nu hoeft hij dus nog maar 1 keer te winnen van de overige 3 CC manches om het klassement te winnen.

Hier wat foto's gemaakt door Jörgen Lammens!
DSC_3264

 

DSC_3274

DSC_3275

08:32 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-12-09

Kerstloop & CC

Ondertussen heb ik er alweer 2 wedstrijden opzitten sinds mijn laatste blogbericht, namelijk de kerstloop in Burcht en de CC te Brussel.

Vorige week, zondag 13 december, organiseerde mijn club (ZWAT) de kerstloop te Burcht en trokken wij naar daar. Bert en mijn liefje Dennis startte op de 5km, Erwin en ik namen de 10km voor onze rekening.

Voor zowel Dennis als Bert was het een tijdje geleden dat ze een wedstrijd hadden gelopen, maar ze brachten het er beide goed vanaf. Dennis werd 5e in een tijd van 17’07 , Bert eindigde als 19e (op 224 aankomsten).

Erwin startte meteen in de kopgroep, maar moest 1 iemand voor zich laten. Hij eindigde na 30’15 achter Oussama Bakkali Tahari (29’52). Ik had het geluk heel de wedstrijd hulp te krijgen van Dirk Van Springel, hij heeft me een hele tijd gehaasd en gewezen waar ik lopen moest. Dit gaf me extra moed om te blijven doorzetten! Ik eindigde als 2e vrouw, eerste seniore, in een tijd van 37’51, waar ik zeker tevreden mee was!

Gisteren was het dan tijd voor de CC manche te Brussel. Dit vind ik altijd een leuke cross, wat bergop en bergaf en normaal wel wat modder! Maar door de hevige sneeuwbuien, was het een heel andere cross geworden. Omdat de wegen er zo slecht bijlagen was er ook niet zoveel volk komen opdagen (of er niet tijdig geraakt). Zo stonden de seniore vrouwen maar met 30 aan de start. Wij kregen de opdracht om 4 grote toeren te lopen, wat overeenkomt met 6km. Ik startte goed, ik nestelde me in het spoor van Nina Lauwaert. Maar dit kon ik maar 1 toer volhouden, daarna viel ik wat alleen. Ik hield wel een meisje voor me in ’t oog, zij was wat aan het afzwakken en ik kwam steeds dichter. In het begin van de laatste toer kon ik over haar gaan en haar voorblijven. Ik eindigde als 28e in een tijd van 25’34, 12” achter Nina.

Nu 2 weekjes goed trainen (& studeren natuurlijk) en dan op naar CC Hulshout en de januari examens!

Foto’s volgen nog..

08:47 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-12-09

Tilburg en Roeselare

Tussen mijn laatste post en nu heb ik er 2 wedstrijden opzitten: Tilburg (22/11) en CC Roeselare (29/11). Hieronder een kort verslagje van beide wedstrijden...

In tegenstelling tot vorig jaar dat de beloften een toer minder moesten lopen dan het crossgala en zo aan een dikke 6km kwamen, moesten de beloften dit jaar dezelfde afstand afleggen als het crossgala en zo stond er dus een lange cross van 8km op het programma.
Omdat ik wel wat schrik had van de afstand startte ik zeer behouden, ik liep dan in het kleine toertje los laatst... hierna volgde nog 4 grote toeren. In de eerste grote toer kon ik in het crossgedeelte een meisje inhalen en voorbij lopen. Ik kwam in de volgende toer dichter op een ander meisje, maar zij gaf op wanneer ik er bijna bij was... Dit was wel even balen, want de vrouw daarvoor was al erg ver voor en ik had dus geen mikpunt meer.. Zo liep ik mijn wedstrijd zo goed mogelijk op een degelijk tempo verder.
Ik was redelijk tevreden, het ging al beter dan in Mol... Maar de verschillen waren nog veel te groot!

Warande091122050111

Warande091122050175

Vorige zondag stond de CC van Roeselare op het programma... Deze wedstrijd staat bekend als de selectiewedstrijd voor het EK, dit jaar in Dublin. Maar dit jaar maakte mij dit echt niet uit, ik hoopte gewoon op een degelijke en vlotte wedstrijd en dat de verschillen met de concurrentie al wat kleiner was geworden...
Ik had er wel heel veel zin in, want in modder lopen vind ik echt heel fijn... En modder is er in Roeselare altijd wel aanwezig :)
Ik startte weer rustig, als laatste van de groep. Bij het bergje zat ik in een groepje met Inge, Sylvie en Ophelie. Ophelie moest gauw lossen, en met de 2 andere dames was het afwisselen: in de modderstroken leek ik de sterkste, ik kon daar altijd wel een gaatje maken, maar op de snellere stukken werd ik terug ingehaald.
Zo ging dit verder met ons 3 totdat Sylvie uit de wedstrijd stapte. Inge en ik bleven elkaar afwisselen... In het begin van de laatste toer kreeg ik het erg lastig, ik had last van steken en mijn maag begon ook te protesteren... Zo moest ik Inge even laten gaan.. Maar dankzij de aanmoedigingen die ik kreeg bleef ik erin geloven. Op het heuveltje was ik terug bij Inge, in de lus moest ik wel even terug lossen... Maar de laatste 200m hield ik de moed er in en bleef ik goed tempo houden. Op de aankomststrook kon ik nog wat versnellen en zo liep ik de laatste 25m Inge nog voorbij :)
Over deze wedstrijd was ik ook wel tevreden, ik had een heel vlot gevoel (buiten de buiklast dan) en tegenover Mol zijn de verschillen alweer wat kleiner geworden, dus er zit beterschap in!

 cc_roeselare_012

 

cc_roeselare_025

cc_roeselare_027

10:04 Gepost door Leen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende